El Brexit s'enreda: Brussel·les amenaça Londres amb accions legals

La Comissió Europea reclama el Regne Unit que esmeni abans de final de mes una llei que ncompleix l'Acord de Retirada

La Comissió Europea amenaça el Regne Unit amb prendre accions legals si no esmena el projecte de llei que incompleix algunes disposicions de l'Acord de Retirada. Aquest és el missatge que ha traslladat el vicepresident de l'executiu europeu Maroš Šefčovič a la seva contrapart britànica, Michael Gove, en la reunió que s'ha celebrat a Londres aquest dijous. La Comissió insta Londres a treure "el més aviat possible" i en tot cas abans de final de mes les parts del projecte de llei que violen l'acord i avisen que el Regne Unit ha "danyat seriosament" la confiança de la Unió Europea.

Šefčovič i Gove s'han reunit aquest dijous després que el representant de la Comissió Europea convoqués una reunió extraordinària del comitè conjunt per a l'aplicació de l'Acord de Retirada després que el govern britànic presentés el projecte de llei que incompleix disposicions de l'acord sobre Irlanda del Nord.

En la trobada, el vicepresident de la Comissió ha recordat als britànics que complir l'acord és una "obligació legal". "La Unió Europea espera que la lletra i l'esperit de l'Acord de Retirada sigui plenament respectat", apunta en un comunicat posterior a la reunió la Comissió.

 
 

Comentaris