Bèlgica tanca escoles, restringeix les botigues i elimina les activitats lúdiques

Els comerços que no prestin serveis essencials hauran de tancar el cap de setmana

La primera ministra de Bèlgica, Sophie Wilmès, ha anunciat aquest dijous que les escoles del país suspendran les classes des de dilluns i fins al 3 d'abril com a una nova mesura per combatre el coronavirus. Després d'un Consell de Seguretat Nacional s'ha acordat aquesta i altres mesures, com per exemple que les botigues que no prestin serveis essencials tanquin el cap de setmana. També s'ha decidit eliminar totes les activitats lúdiques, esportives, culturals o folklòriques, ja siguin públiques o privades i independentment de la seva dimensió. Pel que fa a la qüestió de les escoles, l'executiu belga sol·licitarà que mantinguin un servei d'atenció a la infància.

El govern federal belga també ha decretat el tancament de bars, restaurants, discoteques i gimnasos a partir d'aquest divendres a les 12 de la nit fins al 3 d'abril. Els hotels però es mantindran oberts. La policia vigilarà el compliment d'aquestes mesures i podrà imposar multes per tal que s'apliquin. "Volem evitar situacions com a Itàlia", ha defensat Sophie Wilmès.

Amb poc més d'11 milions d'habitants, Bèlgica fins ara ha registrat 399 casos per coronavirus. Tres pacients de 90, 73 i 86 anys han mort amb aquest virus.

 
 

Comentaris