Bannon assessorarà el primer ministre hongarès en les eleccions al Parlament Europeu

Es raca de l'exassessor ideològic del president dels Estats Units, Donald Trump

 

Steve Bannon, l'ex assessor ideològic del president dels Estats Units, Donald Trump, col·laborarà amb el primer ministre hongarès, Viktor Orbán en les eleccions al Parlament Europeu, amb un programa de marcat caire nacionalista i euroescèptic, segons ha confirmat el propi Bannon a l'emissora hongaresa RTL.

 

Bannon ha reconegut que ja s'havia reunit en dues ocasions amb el primer ministre i els seus ajudants, en trobades secretes no revelades fins ara, i que fins ara el Govern hongarès no ha confirmat.

 

L'ex assessor de Trump, líder de l'anomenat El Moviment, ha explicat que Orbán ha rebut amb satisfacció les seves idees i ha considerat que és moment perquè Europa rebi les seves idees. "Si pogués, dirigiria el moviment a Budapest. És una idea que m'apassiona, però òbviament no és molt pràctica. Però si que passarem molt temps a Hongria, des d'ara fins al dia de les eleccions", ha explicat Bannon.

 

Des que va arribar al poder el 2010, Orbán, que alguna vegada va fer campanya contra els comunistes soviètics d'Hongria, ha usat la seva majoria parlamentària per pressionar els tribunals, els mitjans de comunicació i els grups no governamentals de maneres que els seus oponents diuen que infringeixen les normes de la UE.

 
 

Comentaris