Almenys nou morts a Veneçuela durant l'elecció de l'Assemblea Constituent

La violència s'apodera de Caracas, on l'oposició es declara en "resistència" contra el govern de Nicolàs Maduro

 

La jornada d'elecció de l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) programada diumenge per l'oficialisme veneçolà es va desenvolupar entre incidents violents protagonitzats per manifestants de l'oposició i les forces de l'ordre. Fins a nou persones haurien perdut la vida a Veneçuela aquest diumenge en incidents violents relacionats amb els comicis, segons fonts de l'oposició.

 

Fins ara, el Ministeri Públic ha informat de la mort de sis persones en incidents violents relacionats amb la votació, una d'elles un candidat a la Constituent i un altra dirigent juvenil opositor. A Caracas, l'oposició ha protagonitzat una marxa sobre l'autopista Francisco Fajardo des de sis punts de concentració disseminats per tot l'est de la capital. En almenys tres d'ells les autoritats han intentat dispersar els manifestants.

 

"La idea és que ens puguem aglutinar i continuar amb la mobilització, no necessàriament amb la lògica que la meta és arribar a l'autopista, sinó de continuar la pressió i demostrar que estem en resistència", ha reclamat el diputat opositor Freddy Guevara, vicepresident de l'Assemblea Nacional. A la plaça Brión, situada a l'est de Caracas, la Policia Nacional Bolivariana ha irromput passades les 11.00 hores llançant gasos lacrimògens i dispersant unes 200 persones congregades al lloc, inclosos diputats opositors.

 

Comentaris