Almenys dos morts en l'atac en un hotel de luxe per a occidentals a Mali

La policia ha alliberat un grup de 32 ostatges

 

Almenys dues persones han mort en l'atac que han fet uns individus armats en un hotel de luxe situat als afores de Bamako, la capital de Mali, segons ha informat el Ministeri de Seguretat del país africà. "La primera víctima és un ciutadà franco-gabonès. Estem intentant confirmar la nacionalitat de l'altra víctima", ha explicat el portaveu del Ministeri, Baba Cissé. A més, les forces de seguretat haurien aconseguit alliberar 32 persones que havien estat preses com a ostatges pels atacants, segons el Ministeri. "Les forces de seguretat hi són. El Campement Kangaba està aïllat i hi ha una operació en marxa", havia explicat anteriorment Cissé en declaracions telefòniques.

 

"La situació està sota control", ha assegurat. L'hotel és el resort de luxe El Campement Kangaba, situat a Dougourakoro, a l'est de la capital del país, Bamako. Aquest hotel és freqüentat per treballadors occidentals desplaçats a Mali que hi passen el cap de setmana. A la fi de 2015 van morir 20 persones en un atac a un hotel de la capital de Mali que va ser reivindicat per Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI).

Després de la retirada del gruix de les forces militars franceses el 2014 s'han incrementat les accions de grups armats insurgents. La missió francesa va posar fi a l'ofensiva de grups islamistes, inclosos grups vinculats a Al-Qaida, que s'havien fet amb el nord de Mali un any abans. No obstant això, els milicians islamistes segueixen operant a la zona i la inseguretat s'ha vist agreujada per les tensions entre grups rebels locals tuaregs i les milícies progovernamentals tot i la presència d'una missió de manteniment de la pau de l'ONU de 10.000 efectius.

 

Comentaris