El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Almenys cinc morts després d’estavellar-se un avió a Malta
  • CA

 

Almenys cinc persones han mort aquest dilluns després d’estavellar-se l’avió lleuger en què viatjaven durant la maniobra d’enlairament a l’Aeroport Internacional de Malta, situat al municipi de Luqa, segons ha informat el diari ‘Times of Malta’. El rotatiu ha indicat que l’aeronau havia estat llogada per Luxemburg per al seu ús per part de responsables de l’Agència Europea de Fronteres (Frontex) i que el vol tenia com a destí la ciutat líbia de Misrata. Frontex ha negat en el seu compte de Twitter que l’avió fos una aeronau “desplegada” per l’agència europea de fronteres.

L’accident ha tingut lloc vora les 7.20 hores i ha deixat l’aeronau embolcallada en flames. Fonts consultades pel diari maltès han indicat que l’avió s’ha estavellat i s’ha incendiat. Un testimoni ha relatat que ha vist com l’aeronau començava a ascendir i, durant aquesta maniobra, ha tocat amb la seva ala dreta contra la pista i s’ha estavellat contra el terra. “No creiem que ningú a bord hagi sobreviscut a l’accident”, han assegurat les fonts consultades pel diari maltès.

 

L’hospital Mater Dei ha estat avisat perquè posi el seu personal en estat d’alerta per l’accident. Els serveis d’emergència de l’Aeroport Internacional de Malta són al lloc del sinistre i els vols des de l’aeròdrom s’han cancel·lat.

En un comunicat, l’Aeroport Internacional de Malta ha dit que les seves instal·lacions estaran tancades fins a nou avís i ha demanat disculpes als viatgers per les molèsties ocasionades.

 

L’avió sinistrat és un bimotor Metroliner que hauria estat llogat per Luxemburg per a alts càrrecs de Frontex, segons les mateixes fonts consultades pel diari maltès, que han assenyalat que el seu destí era la ciutat líbia de Misrata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa