L'advocat de Junqueras creu que la suspensió seria "un precedent molt greu"

"Quina necessitat té l'Estat espanyol de prohibir una determinada opció política, que a més té una legitimitat i una representativitat molt alta?", es pregunta Van den Eynde

L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha valorat aquest dimecres que suspendre els presos polítics designats diputats i senadors seria "un precedent molt greu". En una entrevista de TV3, Van den Eynde ha considerat que la suspensió de càrrecs electes "és inversemblant, la llei no aguanta aquesta interpretació", i ha assegurat que presentaran els recursos corresponents. "El que farem és enfrontar-nos segurament a una decisió, sigui la del Congrés o del Tribunal Suprem, que haurem de recórrer", ha indicat. L'advocat ha lamentat "l'obstinació que tenen alguns de prohibir els adversaris polítics", i ha valorat que es tracta d'una qüestió de drets fonamentals i de principi democràtic.

S'ha preguntat també "quina necessitat té l'Estat espanyol de prohibir una determinada opció política, que a més té una legitimitat i una representativitat molt alta". Sobre una reunió la setmana passada de les defenses amb el magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena, que presideix la sala que jutja la causa del procés sobiranista, Van den Eynde ha dit que va ser una reunió "de logística i organització" sobre el tràmit de la prova documental.

 
 

Comentaris