JxCat espera que la Mesa asseguri la publicació de les resolucions

El partit creu que la petició per publicar els textos "censurats" té "avui més sentit que mai" i es fa "encara més necessari"

Junts per Catalunya ha indicat en un comunicat que "confia" que la majoria independentista del Parlament "garantirà" la publicació íntegra de les resolucions aprovades pel ple monogràfic sobre la monarquia. Segons el partit, les resolucions van ser "censurades i no publicades" al Butlletí Oficial del Parlament. JxCat creu que la petició té "avui més sentit que mai" i es fa "encara més necessari" després que la Casa Reial hagi fet oficial que Joan Carles I està als Emirats Àrabs. "Davant la complicitat dels poders de l’Estat, que han estan encobrint i protegint una monarquia corrupta i l’aval del govern espanyol a la fugida del rei emèrit, el Parlament no pot caure en l’autocensura ni sucumbir a les amenaces", precisen.

Junts per Catalunya assegura que ha denunciat de manera "sistemàtica" els intents de censura i la repressió que pateix el Parlament des de l’aplicació de l’article 155. "El darrer exemple és la demanda contra l'estat espanyol del vicepresident de la Cambra, Josep Costa, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, precisament per les reiterades prohibicions del Tribunal Constitucional de debatre sobre el dret d’autodeterminació i sobre la monarquia", indiquen. Davant d'això, el partit afirma que seguirà utilitzant "tots els mecanismes a l’abast" per denunciar on calgui els atacs a la sobirania del Parlament i espera que "altres formacions també ho facin". "Per això, també confia que tots aquells grups que durant mesos han assegurat que la Mesa no exerciria d’òrgan censor i que es defensaria la sobirania del Parlament i els drets dels diputats, actuïn en conseqüència, permetin que aquestes resolucions es publiquin i no validin la censura al Parlament de Catalunya", afegeixen en el text.

 
 

Comentaris