JxCat i la CUP abandonen el ple del Congrés quan Abascal demana detenir a Torra

"Quim Torra ha de ser detingut", ha dit el líder de VOX

Els diputats de Junts per Catalunya (JxCat) i de la CUP han abandonat el Ple del Congrés en protesta per la intervenció del president de Vox, Santiago Abascal, que ha començant el seu discurs del debat d'investidura demanant la detenció immediata del president de la Generalitat, Quim Torra.

"Quim Torra ha de ser detingut", han estat les primeres paraules d'Abascal en pujar a la tribuna de l'hemicicle, i ha remarcat que la Generalitat està "en total i absoluta rebel·lia" després de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar el president català per haver estat condemnat per desobediència.

 

Al seu judici, la resposta de Torra davant la resolució de la JEC ha estat "una declaració claríssima de rebel·lió i de desobediència un altre cop", per la qual cosa "ha de ser detingut".

Davant aquestes paraules, els vuit diputats de JxCat i els dos de la CUP s'han aixecat dels seus escons i han optat per abandonar l'hemicicle, davant la indiferència general de la resta de parlamentaris. El grup d'ERC, en canvi, s'ha mantingut al Saló de Plens.

 

Comentaris