Gordillo afirma al jutjat 13 que va rebre pressions "insuportables" per emetre anuncis de l'1-O

El director de Catalunya Ràdio acusa a dos directius de la CCMA de parar-li un "parany"

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, processat per desobediència per l'emissió d'anuncis del 1-O, ha al·legat que dos directius de la CCMA li van parar un "parany" i el van sotmetre a una "insuportable pressió" perquè assumís una responsabilitat sobre la publicitat que no tenia.
Així ho sosté l'advocat de Gordillo, Carles Monguilod, en un escrit, al qual ha tingut accés l'agència Efe, en el qual demana a la titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que revoqui el seu processament en la causa sobre el 1-O i decreti el seu sobreseïment.


Com ja va fer el periodista davant la jutge en la seva declaració com imputat, l'escrit sosté que Gordillo, com a director de l'emissora pública, té competència en els continguts informatius, però no en l'emissió de publicitat. Arran de l'emissió dels anuncis sobre el referèndum en TV3 i en Catalunya Ràdio en els dies previs al 1-O, la jutge ha processat per desobediència a la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, al director de TV3, Vicent Sanchis, a Saül Gordillo i al director comercial i de màrqueting de la CCMA, Martí Patxot.


Abans que els quatre compareguin el pròxim 10 de maig davant la jutge per a notificar-los el seu processament, l'advocat de Gordillo sosté que Llorach i Patxot el van pressionar "de forma injustificada i fins a cert punt indecent" i "insuportable" amb correus creuats perquè donés el seu vistiplau a l'emissió dels anuncis del 1-O, malgrat que era "innecessari", ja que no tenia competències sobre això. Segons l'escrit de l'advocat Carles Monguilod, tant Llorach com Patxot van intentar "insistentment" amb els seus correus "involucrar" a Gordillo en el que intuïen que "podria constituir fet i fet la comissió d'un delicte de desobediència".

 

"Allà tu i la teva consciència"

 

Segons recull Efe, a més d'aportar a la jutge la sèrie completa dels correus electrònics que van creuar a quinze dies del 1-O, la defensa també remet els missatges de Whatsapp que de forma paral·lela Gordillo va mantenir amb el seu advocat, per a constatar que li estaven pressionant i que no es volia involucrar en la decisió sobre l'emissió dels anuncis perquè no entrava en el seu àmbit de competència. En un dels correus, del 16 de setembre de 2017, Llorach recordava a Gordillo, davant la seva negativa a acceptar que tingués competències sobre l'emissió dels anuncis, que havia d'assumir les seves "responsabilitats", com ja havien fet Sanchis, Patxot i ella. "Allà tu i la teva consciència, però recorda que vas entrar en la direcció de CatRàdio avalat pel teu compromís i la confiança que determinada gent va dipositar en tu", indicava Llorach.

 

 

Finalment, després de rebre diversos missatges de Patxot i Llorach comminant-li a donar el seu vistiplau a l'emissió de l'anunci, el 17 de setembre Gordillo va respondre: "Per a desbloquejar la situació. No tinc objecció dins de les meves competències. Endavant". L'escrit de defensa ressalta que la mateixa Llorach va lliurar a la Guàrdia Civil un organigrama de la CCMA en què ella figura en la cúspide i que per sota es troben set directors, en el mateix nivell amb un àmbit competencial estanc, entre ells Patxot, al capdavant de l'àrea comercial i de màrqueting i Gordillo, com a director de Catalunya Ràdio i els Mitjans Digitals.

 

Comentaris (17)
un de la justícia Fa 8 mesos
L'última mesura d'un home no és on es troba en moments de comoditat i conveniència, sinó on es troba en temps de desafiament i controvèrsia. Martin Luther King Jr.
Ramon Fa 8 mesos
La campanya d'ERC l'han pagada el 155 i les empreses que van moure la seu. ERC només té una cosa d'independentista: el vot enganyat que han aconseguit captar.
TSSO Fa 8 mesos
Això és ERC en estat pur. Això és el que ens espera si els donem tot el poder. Tinc la consciència molt tranquil·la perquè no els he votat mai.
Josep Fa 8 mesos
Mirades d'odi insuportables???
"De casta le viene al galgo".....doncs això.... Fa 8 mesos
A aquests senyor, el càrrec de director l'hi venia "gordillo", i ara es vol fer el "primillo", dient que va tenir pressions, Sr Saul, a Catalunya o som o no som, o fem pinya o no la fem, mercès per deixar clar que vostè no la vol fer, Espanya l'hi agrairà.......
Ramon Fa 8 mesos
Aquesta sola declaració ja retrata, defineix ERC i l'estafa que ens va fer.
Pep Fa 8 mesos
Un peó rata d’ERC
miquel Fa 8 mesos
Si eren tan insuportables, haver-ho denunciat abans, no?
fideli Fa 8 mesos
el jutjat 13, exactament, a què es dedica? és un vaixell pirata?
Moi Fa 8 mesos
Gordillo, botifler oportunista que s'atansa al foc que més escalfa.
Francesc Fa 8 mesos
Parany, pressions insuportables? aquest noi no sabia què representava dirigir la CCMA?
Tipic d'ERC Fa 8 mesos
escampar la merda i amagar la ma.
Joant Fa 8 mesos
Sr. Gordillo, després d'aquesta manera de fer front a les imputacions del jutjat n.13 un vol netejar responsabilitats carregant la culpa contra altres, el que ha de fer és dimitir. Escolti defensi que no era cap acte delictiu, però expulsar-se culpes contra altres, diria que no es digne d'algú que en el seu blog donava lliçons crítiques de valentia i integritat davant l'actuació d'altres càrrecs publics.
Com sempre... Fa 8 mesos
els més valents els d'ERC...
Adéu, Gordillo Fa 8 mesos
Despatxat per sempre de qualsevol organisme públic. És molt bonic arrossegar-se parant la mà i a l'hora de cumplir cagar-se les calces. Miserable com España
Anna Fa 8 mesos
No em sorprèn gens. Tenint aquest advocat no se'n podia esperar menys. El procés ens va retratant a tots, afortunadament. Mai més tornarà a ser com abans., per bé i per mal. I ara també sabem en qui confiar i en qui no.
Avia Fa 8 mesos
Pressions insuportables? A qui fa nosa ara el 1 Octubre
REFLEXIU Fa 8 mesos
Estan davant d'un judici i s'han de defensar d'un Estat Autoritari i vengatiu i els encausats tenen tot el dret a mentir, la llei així ho comtempla, al contrari dels testimonis que si ho fan cometen un delicte de fals testimoni.
TSSO Fa 8 mesos
Quin número de carnet de militant d'erc tens? Hi ha hagut encausats per delictes molt més greus que ho han fet amb dignitat i sense empastifar a ningú. També hi ha hagut qui va dimitir quan no va tenir les coses clares. El que passa és que quan t'arrossegues per una paga, ja se sap... ERC en estat pur.