[VÍDEO] Gabriel Rufián i el Padre Apeles se les tenen pel Valle de los Caídos

"Durant els anys que va durar la construcció del Valle de los Caídos hi va haver accidents laborals", argumenta el polèmic mossèn

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián se les ha tingut aquest dissabte amb el polèmic Padre Apeles pel Valle los Caídos. Ha estat durant l'emissió del programa 'Sábado Deluxe' que tots dos debatien per aquest tema, quan el mossèn ha començat a dir: "Durant els anys que va durar la construcció del Valle de los Caídos hi va haver accidents laborals com per desgràcia hi havia llavors en moltes altres professions". Quan Rufián va sentir això, es va començar a indignar: "No li fa vergonya dir que eren accidents laborals quan eren republicans represaliats per construir la creu de 30 metres en honor a Franco? Si us plau senyor Apeles... Estic intentant ser benèvol amb vostè i m'està justificant la construcció d'un momument feixista en honor d'un faixista que va governar aquest país durant 40 anys a sang i sudor d'aquest poble?"

El Padre Apeles es defensava: "Vostè parla de republicans represalitats com si fossin boníssimes persones que un dia perden la guerra i pel simple fet de ser republicans els posen allà a treballar. Perdoni, allà hi havia gent amb condemnes de mort". I afegia: "Es van construir colònies on aquesta gent vivia i alguns quan van acabar la seva pena es van reenganxar a treballar". Les declaracions del mossèn van indignar fins i tot el presentador, Jorge Javier Vázquez, que es queixava: "Estàs donant una visió molt idíl·lica de tot plegat..."

 

 

 

Comentaris