El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un nét de Franco avisa el govern espanyol que pot cometre un delicte amb el decret d’exhumació
  • CA

 

Francisco Franco Martínez-Bordiú, nét de Francisco Franco, ha confirmat aquest divendres que la Fundació que porta el nom del dictador ha avisat formalment el govern espanyol que pot incórrer en un delicte de prevaricació per utilitzar un decret llei per treure les restes mortals de Franco del Valle de los Caídos. Així ho ha explicat en una entrevista a Antena 3, en la qual ha assegurat que la família del dictador secunda l’avís que ha enviat la Fundació Francisco Franco a l’executiu de Pedro Sánchez, que fins i tot ha estat signat, segons ha dit, per un dels seus germans, encara que no ha especificat si es tracta de Jaime Martínez-Bordiú i Franco o José Cristóbal Martínez-Bordiú i Franco.

 

“L’única cosa que ha fet la Fundació ha estat advertir el govern perquè no pugui al·legar bona fe, que estan cometent un delicte de prevaricació o poden cometre’l perquè no es justifica aquesta mesura excepcional”, ha subratllat el nét del dictador, qui considera que “no existeix la urgència que al·lega el govern” per treure Franco del Valle de los Caídos. En la seva opinió, es tracta d’una barbaritat” que Pedro Sánchez vulgui passar a la història per ser el president del govern que retiri les restes mortals de Franco del Valle de los Caídos: “És un tema que no preocupa els espanyols”.

 

D’altra banda, ha explicat que l’executiu de Sánchez va convidar la família del dictador a mantenir una reunió per tractar l’exhumació, i que els néts de Franco van declinar l’oferta perquè “per traslladar al govern espanyol que no estàvem d’acord, preferíem no reunir-nos”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa