El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un Borbó presidirà la Fundació Franco
  • CA

 

 

Luis Alfonso Gonzalo Víctor Manuel Marcos de Borbón i Martínez-Bordiú és cosí segon de Felip VIè i fill de Carmen Martínez-Bordiú, néta del dictador i actual Duquessa de Franco. Representa la intersecció d’ambdues famílies, que es van emparentar en temps de la dictadura. Luis Alfonso assumirà la presidència de la Fundació Francisco Franco (FNFF) quan s’acabi el termini d’un any de dol per la mort de la seva àvia, Carmen Franco Polo, el pròxim 29 de desembre.

 

El pròxim president de la FNFF es va significar, el passat 15 de juliol, ocupant un lloc preeminent en una manifestació de falangistes davant el Valle de los Caídos com a protesta per la decisió del govern del PSOE de traslladar les restes del dictador. Una exhumació que s’ha retardat per la negativa de la família Franco a moure la tomba del dictador.

 

La FNFF és una entitat que l’Estat espanyol reconeix com una associació que es dedica a fer una “activitat benèfico-docent i cultural” i és per això que els donatius que rep es beneficien desgravacions fiscals molt importants, que van entre el 25% i el 35% de l’import cedit. Unes condicions que poden arribar fins al 75%. Ells mateixos posen un exemple pràctic: “Si es donen 150 euros, Hisenda els finançarà 112,5 euros, i el seu cost real serà de només 37,5 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa