Shakira s'amaga durant l'arribada als jutjats, abans de declarar per frau

Shakira ja és als jutjats d'Esplugues, disposada a declarar per presumpte frau fiscal. La cantant colombiana no ha volgut donar la cara, per això, ni posar davant la premsa. I és per això que hauria llogat un pàrquing perquè els mitjans no aconseguissin la seva preuada foto, segons 'El País'. Acusada d'haver comès sis delictes de frau fiscal, avui s'enfronta a un judici complicat que podria comportar-li una greu sanció.

L'acusen d'haver estafat més de 14,5 milions d'euros, una escandalosa quantitat que no hauria declarat a través de 14 societats a paradisos fiscals. 

Shakira arriba als jutjats  Europa Press

Els mitjans, atents a la sortida de la cantant /  Europa Press

Shakira declara al jutjat  Europa Press

Shakira declara al jutjat /  Europa Press

No hi ha anat sola, a aquesta cita, sinó acompanyada pels seus advocats i assessors. La Hisenda espanyola sosté que tenen proves que demostren que durant els exercicis del 2012 i el 2014 va evitar deliberadament declarar aquí tot i que ja hi vivia amb Gerard Piqué.

Ella ha sostingut en tot moment que per aquell moment tenia la residència habitual a les Bahames, el que ara haurà de demostrar. Els seus advocats diuen que ella no està en deute amb l'Estat perquè ja ha abonat la quantitat que li reclamava Hisenda, però no tot acaba aquí. 

 

La investigada només ha contestat les preguntes de la seva defensa, segons fonts del tribunal, en un interrogatori que s'ha prolongat durant 1 hora i quart, aproximadament. Ha tornat a negar que visqués a Espanya llavors, tot afirmant que s'hi va traslladar durant el 2015. A més a més, ha assegurat que ha pagat tot el deute. En aquesta causa també s'està investigant qui va ser el seu assessor, que està pendent d'assenyalar-se en la seva declaració.

 

Shakira

Shakira / Europa Press

 

Caldrà veure quines proves atorga la fiscalia i com es defensa la cantant. De moment totes les mirades estan posades a les portes dels jutjats, encara que és probable que torni a sortir pel pàrquing per evitar la premsa. 

 

Comentaris