Niño de Elche i Los Planetas fan una versió antinacionalista dels Segadors

Fuerza Nueva, el combinat musical format pel Niño de Elche i Los Planetas, han publicat aquest dimecres una adaptació de l'himne dels Segadors. Han aprofitat la Diada com l'escenari ideal per donar publicitat a un tema amb el qual pretenen carregar contra el nacionalisme català.

Han escollit com a títol 'Canción para los obreros de Seat', pel qual s'han inspirat en un anònim recollit per Guy Debord el 1981 que parla d'un grup de cinc proletaris dedicat a expropiar empreses i bans per ajudar aquells que fan vaga i que no tenen feina.

Amb un videoclip molt cridaner i un xic estrafolari, fins i tot projecten una imatge de Carles Puigdemont en un tatuatge mentre de fons se sent: "On són els millors? On estan els teus defensors?".

 

Asseguren que l'objectiu d'aquesta cançó és alliberar l'himne dels Segadors del "pes retrògrad" del catalanisme, el qual consideren que està servint a una "millor causa".

La lletra no pot ser més significativa: "Barcelona, gran ciutat, perdudes van les teves conquestes en mans catalanistes al servei de l'Estat del foment de la feina. Amb la pistola, germans proletaris! On està la teva bandera? Destruïm totes les presons i que apuntin bé els canyons de la gent dels barris de la Seat i els portuaris".

Més informació
 

Comentaris