Proclames franquistes a ‘Sálvame’: "Li hem de donar les gràcies"

Totes les cadenes de televisió s'han bolcat aquest dijous en retransmetre en directe l'exhumació de Franco. Era una imatge històrica, el que ha marcat l'agenda informativa del dia. Fins i tot n'han parlat a 'Sálvame', que dedicava les dues primeres hores del programa a comentar-ho.

La majoria dels col·laboradors han aprofitat l'espai per criticar obertament el dictador i les persones que encara avui dia l'omplen a alabances. Entre ells, però, hi ha hagut una veu discordant: Antonio Montero. El paparazzi s'ha quedat tan ample després d'afirmar en directe que hem d'agrair-li a Franco moltes coses: "Espanya li ha d'agrair el procés democràtic que va arribar després de la seva mort. Li hem de donar les gràcies per la Transició. M'és igual que m'ataqueu, ho dic aquí perquè crec que és la veritat".

Aquesta afirmació indignava els companys, que l'han deixat verd. Entre elles, una de les més contundents ha estat Chelo García Cortés: "Vinga, prou, home! Han estat 40 anys de dictadura!". El que donava ales a Montero per tornar a deixar caure una frase polèmica: "I quants anys ha estat Manuel Chaves a Andalusia?". Una comparació que no ha fet gens de gràcia.

Montero ha reconegut, davant la insistència de la resta de col·laboradors, que Franco va ser un dictador. Però només ha volgut criticar Pedro Sánchez, ja que considera que s'ha aprofitat de la situació per fer política: "No és casualitat que hagi concedit la roda de premsa per parlar-ne en plena emissió dels informatius. I el que em fa ràbia és que ara molta gent s'enfada pel simbolisme que s'ha exhibit a l'esdeveniment, però no ho van fer quan a Santiago Carrillo se'l va enterrar amb la bandera republicana".

Les paraules de Montero s'han convertit en tendència a Twitter ràpidament, on li han dedicat crítiques ferotges per defensar Franco. 

Antonio Montero a 'Sálvame'  Telecinco (1)

Antonio Montero a 'Sálvame' / Telecinco

Mentrestant, María Patiño condemnava que el govern hagi permès que la família de Franco tingui protagonisme: "Veient les imatges se m'ha remogut tot, perquè he vist molta solemnitat i l'orgull dels familiars. Avui els protagonistes eren les famílies de les víctimes. Avui no s'ha anat un avi, s'ha anat un dictador".

Jesús Manuel, per la seva banda, ha criticat que s'hagi fet "teatre" amb l'exhumació: "Avui s'ha fet l'últim homenatge al franquisme i ho ha fet un govern socialista. L'interès general dels espanyols són la sanitat i l'educació, no l'exhumació de Franco". 

 
Jesús Manuel a 'Sálvame'  Telecinco

Jesús Manuel a 'Sálvame' / Telecinco

Precisament Jesús Manuel i Antonio Montero van protagonitzar un altre moment polèmic fa poc més d'un any, quan van alabar a Franco en directe. Montero acusava llavors a Paz Padilla de tenir "menjat el cervell" quan parlava de les víctimes del franquisme: "Em sap greu que es manipuli la història per enfrontar la gent. Es parla de la història dels Franco amb demagògia i desinformació absoluta. Es parla d'un patrimoni acollonant quan Carmen Martínez Bordiú es treu la gana a bufetades". Jesús Manuel va defensar que Franco hagués creat la sanitat pública: "Tothom tenia feina en aquella època i als presos se'ls hi feia treballar i cobraven un sou". 

Antonio Montero parla sobre Franco  'sálvame'

Telecinco

Unes declaracions molt controvertides que han provocat que la xarxa s'ompli d'insults cap a 'Sálvame'. 

Més informació
 

Comentaris