Rosa i tres companyes d'OT revelen les "barbaritats" que van fer amb elles

Són molts els participants de la primera edició d'Operación Triunfo que han criticat públicament el costat fosc del programa. El talent va ser tot un èxit, d'això no hi ha cap mena de dubte, i molts d'ells han aconseguit viure de la música encara avui. Aquest octubre se celebra el 18è aniversari de la primera gala, un programa que va canviar radicalment la vida dels joves que van seleccionar com a participants.

S'ha parlat molt de les condicions a les quals estaven sotmesos, el que han tornat a criticar aquest cap de setmana un grup de concursants. Rosa López, GiselaNatalia i Geno han acudit a 'Aquellos maravillosos años' per rememorar amb Toñi Moreno aquella època.

Cantants d'OT amb Toñi Moreno  Telemadrid

Cantants d'OT amb Toñi Moreno /  Telemadrid

El primer titular? Que no va ser una etapa perfecta, sinó que hi havia una cara oculta que a poc a poc ara van revelant. Tot començava amb Rosa, la flamant guanyadora, que fa uns mesos confessava que s'ho va passar realment malament. Ara n'ha donat encara més detalls a Telemadrid: "No puc veure les imatges que poseu sobre el programa. Recordo coses que són molt maques, però m'estremeixo".

Rosa d'OT i Toñi Moreno  Telemadrid

Rosa d'OT i Toñi Moreno /  Telemadrid

Per què? En recordar el problema de veu que va tenir: "Vaig tenir un quist per l'esforç que vaig fer en tres dies. En el primer concert em va anar bé perquè me'l van curar, en el següent també. Però durant la sisena cançó del tercer concert vaig començar a asfixiar-me". Què hi havia darrere d'això? Segons la seva companya Gero, el programa de TVE: "Van fer una autèntica barbaritat amb aquesta senyora. No pots cantar en tonalitats que no et corresponen i a ella no li van adequar les cançons a la seva veu". Va ser aquí quan Rosa va començar a plorar: "Jo només tenia seguretat en la meva veu. Et treuen la veu i desapareixes".

 
Rosa López a Telemadrid

Telemadrid

I d'aquí, a criticar encara més mentides que els hi van dir. Primer de tot, sobre els diners: "No ens vam fer milionaris, no. De fet, del primer concert que vam fer només en vam treure un entrepà i una beguda". "No érem conscients de les quantitats de diners que s'enduien les productores, agències i companyies. Vam generar moltíssims diners però no miràvem què s'enduien ells", lamenten. Però el problema va seguir incrementant-se amb l'estrena de la segona edició del programa, tal com va explicar Gisela: "Arribaven feines, preguntaven per mi, però com que jo ja tenia feina, doncs no m'ho comunicaven. Em vaig assabentar després que rebutjaven feines dirigides a mi sense comunicar-m'ho i els hi proposaven als concursants de la segona edició". Natalia va donar suport a aquesta crítica: "Al principi t'impulsen molt bé, però quan els números no són els que volen... no reps el suport".

Natalia i Gisela d'OT  Telemadrid

Natalia i Gisela d'OT / Telemadrid

Però per què s'han decidit a treure a la llum tot això? Perquè volen posar al seu lloc "els dolents": "El karma va molt lent, se li ha de donar una empenta". És bastant improbable que TVE contesti, però el que queda clar és que la situació que van viure aquestes concursants no va ser tan ideal com es feia veure des d'allà. 

Més informació
 

Comentaris