Risto arrisca amb un reportatge sobre les clavegueres del periodisme

L'objectiu del 'Todo es mentira' de Risto Mejide era, precisament, analitzar totes aquelles informacions falses que es publiquen en els mitjans de comunicació. El programa analitza l'actualitat des d'una mirada crítica, el que molts teleespectadors agraeixen. Ara, però, han anat més enllà i han centrat els seus esforços a crear un reportatge d'investigació molt arriscat. Aquest diumenge saltaran al prime time de Cuatro per emetre un documental sobre les clavegueres del periodisme, en el qual parlen sobre la corrupció que influeix en les redaccions.

Diumenge 9, a les 21:30 h. Una data marcada en la redacció del programa, que busquen mostrar una veritat "delicada i molt incòmoda" per a molts periodistes. Pretenen denunciar que aquells que han de vigilar el poder es deixin controlar. Com? Posant el focus en ells.

'Las cloacas del periodismo' Cuatro

Fes-hi clic per veure el vídeo / Cuatro

Han fet un munt d'entrevistes a periodistes de primera línia, com Iñaki Gabilondo o Pepe Oneto. Ara bé, durant l'avenç es comprova que l'exdirector de 'El Mundo', David Jiménez, és qui menys por té a dir la veritat. Ell confessa que va viure sota pressió de grans empreses, que es creien amb la potestat de decidir què es publicava i què no. Però no només això, sinó que sap que alguns periodistes econòmics han arribat a parlar bé d'alguns bancs perquè la cúpula de les entitats els estava concedint crèdits amb un tipus d'interès que no estava al mercat.

David Jiménez  Todo es mentira

David Jiménez / Todo es mentira

Iñaki Gabilondo 'Todo es mentira'  Cuatro

Iñaki Gabilondo / Cuatro

 

Risto Mejide ha venut el reportatge molt bé, tot assegurant que han aconseguit despertar la polèmica i la por entre els treballadors del sector. Comparteixen denúncies de bona part d'un sector que afirmen que és més corrupte del que la gent s'imagina. Declaracions impactants i, també, una conversa inèdita d'Eduardo Inda amb un altre periodista en la qual el director d'OK Diario confessaria que ha treballat dins del cercle d'influència de l'excomissari Villarejo.

Tot això i més, en un programa amb el qual intentaran aconseguir una bona audiència i remoure consciències dins i fora del món periodístic. 

Més informació
 

Comentaris