Risto Mejide opina sobre l'entrevista a Romeva: "Fa mal”

Després de tot el cap de setmana anunciant que Risto Mejide havia entrevistat un pres polític, ha sortit a la llum la seva identitat: Raül Romeva. Ja s'ha publicat la transcripció de la conversa sencera, en la qual el català explica com es troba. A 'Todo es mentira' han obert amb això, imatges del presentador a Lledoners. "Veureu una cosa que no heu vist en cap moment", començava el periodista.

Contundent, ha engegat amb una crítica cap a 'El Mundo', que avui publica una crònica que carrega precisament contra Risto: i és que l'acusen d'haver-se saltat la cua de Lledoners per realitzar l'entrevista a Romeva, fins i tot, sense passar pel control de seguretat. Com ha contestat el presentador? "Em fa vergonya aliena. No sóc periodista, però se'm treuen les ganes de ser periodista quan veig això. És una infàmia, em fa vergonya. No m'he saltat la cua. Publiquen mentides tot i saber que són mentides i espero que se'ls hi caigui la cara de vergonya i que rectifiquin".

 

Risto critica article 'El Mundo'  Cuatro

Risto critica article 'El Mundo' / Cuatro

Però Risto també ha volgut opinar al respecte a 'Nius', on s'ha estrenat amb un article d'opinió. Què n'ha extret, d'aquesta conversa amb Romeva? Que comprendre la seva situació fa mal: "Comprendre significa estar disposat a abandonar la teva trinxera, la teva bombolla informativa. Posar-te en disposició d'escoltar postures que saps, d'entrada, que no t'agradaran. No, no he canviat d'opinió sobre el procés si és que algú ho està interpretant així. Segueixo pensant que els fets de setembre i octubre del 2017 van posar en evidència la incompetència dels nostres polítics i autoritats". 

 

"Fa mal llegir-se les 285 pàgines del llibre de Raül Romeva i trobar que estàs d'acord amb el 95% del diagnòstic que fa de la societat espanyola. Fa mal que coincidim tant en el diagnòstic i discrepem tant en la solució. Fa mal també seure durant més de 40 minuts en un locutori de la presó de Lledoners amb un representant de milions de catalans i seguir dissentint. Fa mal que ell aviat faci 2 anys de presó preventiva sense sentència, sense saber encara si és culpable o innocent. Fa mal comprovar l'arbitrarietat amb la qual la justícia pot jugar amb la teva vida", confessa. Un programa que analitza les paraules del pres polític, amb intervencions dels seus col·laboradors.

Més informació
 

Comentaris