Risto es mulla sobre els aldarulls: "Aquí s'està vivint una guerra"

Risto Mejide va ser dels primers en pronunciar-se sobre la publicació de la sentència del procés. El van deixar completament verd perquè va denunciar públicament que tothom estigués parlant sobre les condemnes quan no s'havien llegit tots els arguments del jutge. Des de llavors totes les mirades estaven posades en ell, que encara no havia manifestat què en pensava.

Després d'una setmana de silenci, ha trucat a 'Todo es mentira' per pronunciar-se sobre la situació que s'està vivint a Catalunya tot i estar de baixa paternal

Una trucada en la qual se sincera i parla àmpliament sobre el tema, que tenia com a objectiu felicitar el programa pels 200 programes: "Estimats companys, només unes paraules per felicitar-vos pels 200 programes encara que no estiguin les coses aquí a Barcelona per molta celebració. Aquí les coses no estan gairebé per res, i menys per un programa d’humor. Hi ha gent que té por a dir-ho així, però jo sóc dels partidaris a dir les coses amb totes les seves lletres: aquí s’està vivint una guerra. I no una guerra de les que els hi agradaria a alguns, de tancs, trets, morts, trinxeres i tot això. És una guerra molt més difícil de calibrar, d’entendre i, per tant, d’explicar. Has d’estar aquí o potser ser d’aquí per estar a prop per poder viure-la amb tota la seva complexitat".

"Deia que no és una guerra de tirar-se trets, sinó una guerra per a la veritat. I la veritat no està en un sol vídeo ni tan sols en un tuit ni tan sols en això que estic dient. La veritat avui està trossejada i dissolta en mil rumors. Centenars de mitjans i milers mòbils i alguna que altra. La veritat no és tot el que hem dit en el nostre programa, perquè per començar li falta tot allò que segur que ens hem deixat per explicar. Aquí si evites un vídeo, ja estàs manipulant i obviant una part que segurament és important per algú. El que deixes fora també és la veritat. A vegades, doncs la veritat ens ha superat. La veritat no és sempre la informació que t’arriba abans, aquesta ha estat la més ràpida però potser no és veritat", continua.

 

I és que afirma que no és veritat que hi hagi una violència descontrolada a Catalunya: "És cert que hi ha policies ferits, hi ha gent que ha perdut fins i tot un ull i pallisses que no tenen mai cap justificació. Gent que acaba a l’hospital. Tot això existeix. Això s’ha explicat com si fos tota la veritat. Però no ho és, perquè també hem vist molta gent de pau, la immensa majoria de fet. Gent que tenien una veu que ha estat segrestada per un punyat de violents. M’és igual el color de les seves banderes, si eren infiltrats o quina intenció tenien. Perquè la veritat també és la quantitat de gent a qui no hem vist: catalans I no catalans que ho segueixen atonits tot per televisió, gent que no dona crèdit, que només pensen i senten que tot això ha d’acabar i que hem de poder seguir en pau".

Risto parla sobre els aldarulls a Barcelona  Instagram

Risto parla sobre els aldarulls a Barcelona /  Instagram

"L’anècdota elevada a categoria ha fet gairebé tant de mal com la càrrega policial de la qual es pretenia informar. Prendre la part pel tot mai abans no havia estat tan perillós. I per això, companys, s’ha d’estar avui més atents que mai per evitar errors. En aquests moments no és equidistància, és neutralitat. Necessària neutralitat. Per això us animo a continuar, a fer el que millor sabeu fer: humor valencià, gallec, madrileny o català, és igual. Perquè qui intenta fer-te riure, per malament que ho faci, està intentant ajudar-te a trobar la veritat. Per altres 201 programes i perquè a partir d’aquí tot és veritat". Unes paraules contundents que han fet les delícies dels seus seguidors. 

Més informació
 

Comentaris (1)
Sílvia Fa 2 mesos
Sabràs tu el que és una guerra,carallot.