La reina Sofia, enfrontada amb els perruquers de palau

La reina Letícia canvia constantment de pentinat. L'hem vist amb tota mena de monyos, els cabells sense recollir llisos o arrissats, cuetes altes i bombolla, amb el serrell de costat... Un exemple que no ha copiat de la reina Sofia, que fa més de 30 anys que porta el mateix tall de cabells. Precisament sobre això parla avui Pilar Eyre en la seva columna de 'Lecturas'. I és que treu a la llum l'obsessió de l'emèrita pel seu pentinat casc.

Mai no ha volgut canviar-se'l, el que ha suposat un maldecap pels perruquers de palau des de fa molts anys. La principal raó per la qual no vol innovar? Segons la monarca, perquè considera que té el cap molt gran i no li queda bé un altre tipus de tall o bé portar barret: "Per què magnifica el cap gran amb un pentinat tan buit, rígid i carregat de laca?", es pregunta la periodista.

La reina Sofia dona un discurs   Europa Press

La reina Sofia dona un discurs / Europa Press

Reina Sofía  Europa Press

 Europa Press

Les primeres perruqueres de Sofia han explicat a Eyre que van intentar convèncer-la de canviar d'estil, però que va ser impossible: "Té els cabells arrissats com la seva mare i portava el pentinat de soltera, aconseguit a base de rulons i eixugacabells de peu. Nosaltres vam tractar d'aconsellar-li una cabellera llisa fins a les espatlles perquè el seu coll llarg i prim fa que el seu cap es vegi encara més gran. Ens van donar les gràcies i van deixar de trucar-nos".

 

Però elles no van ser les úniques que van ser acomiadades després de dir a la Reina que hauria de canviar-se l'estil dels cabells. Isaac Blanco va ser el següent: "No volia canvis. Deia que la reina d'Anglaterra sempre duia el mateix pentinat pels perfils de les monedes, que els cabells així l'ajudaven a subjectar les tiares. Tot i això, li vaig proposar un aire més desenfadat i juvenil. La reina sembla que ho va acceptar i se la va veure durant una època amb els cabells per darrere de les orelles, més llarg i llis. Fins que el perruquer, dels millors d'Espanya, es va queixar perquè el feien entrar per la porta de servei de La Zarzuela. Li van demanar perdó, li van dir que els hi sabia greu, però no el van tornar a trucar".

Davant d'això, el perruquer següent va negar-se a proposar canvis per si de cas: "Li van dir, per això, que no calia que l'acompanyés a Mallorca perquè la donzella de la Reina ja podia ajudar-la a pentinar-se. En comptes de tallar-se els cabells, va optar per posar una cinta ampla i mocadors. Va començar a vestir-se amb bruses amples i pedres de colors".

La reina Sofia, enfadada  Europa Press

 Europa Press

El problema? Que la Reina no es deixa aconsellar "però mai protesta": "És inflexible amb el servei. Si veu una peça de roba que no està ben planxada no diu res, es limita a llançar-la a terra. Una d'aquelles joves perruqueres que la va tractar al principi em va confessar que si li estiraves dels cabells sense voler, no et deia res, però et llançava una mirada...". La qüestió és veure si finalment accepta el consell dels perruquers i canvia de pentinat o ja segueix amb el de sempre.

Més informació
 

Comentaris