Peñafiel, sobre la retirada de l'emèrit: "Espanya és avui més òrfena"

Jaime Peñafiel sempre ha estat considerat com un dels cronistes reials amb més rellevància. Coneixedor de molts secrets de la Casa Reial i opinador -especialment crític- especialment sobre la reina Letícia. Es considera 'joancarlista' des de fa molt de temps, el que ha comentat públicament en moltes ocasions. És per això que molts esperaven la seva reflexió després de l'inesperat anunci del rei Joan Carles, que ha sol·licitat abandonar la vida pública.

Ho ha comentat en la seva columna d'opinió d'El Mundo, la que ha centrat a relacionar la notícia amb l'abdicació de l'emèrit de fa cinc anys: "La seva decisió de retirar-se completament de la vida pública m'ha omplert de tristesa i confusió. Tant com la de la seva abdicació, el 19 de juny del 2014. En aquella ocasió la justificava com un "relleu constitucional". En aquesta, perquè creu que ha arribat el moment de "passar una nova pàgina a la meva vida"".

Jaime Peñafiel  Europa Press

Jaime Peñafiel / Europa Press

Peñafiel confessa que estava convençut que Joan Carles no es retiraria mai, tal com va publicar en un llibre. La reina Sofia sempre hauria dit que a un Rei només ha de jubilar-lo la mort, però sembla que el seu marit no té el mateix pensament.

 

Assegura que creu que no se sap tot sobre la notícia, així com tampoc de l'abdicació: "Va ser un dels dies més tristos en la vida del sobirà". I ara, com canviarà tot? Segons el periodista, Espanya lamentarà la retirada de Joan Carles: "Aquest país és avui més orfe, encara que el nom del rei Joan Carles figurarà sempre, amb lletres d'or, en el frontispici de la història d'Espanya i en el cor dels espanyols, de molts espanyols, que tot i no ser monàrquics, sempre s'han sentit joancarlistes. Com aquest servidor vostre. Malgrat tot, el rei Joan Carles sempre serà rei".

Rei Joan Carles

Rei Joan Carles / Casa Reial

Unes paraules que col·loquen Peñafiel molt allunyat del pensament públic, el que s'ha vist reflectit en un munt de burles i mofes a Twitter. Sortiran a la llum més detalls sobre aquesta decisió de l'emèrit?

Més informació
 

Comentaris