El rei Joan Carles es retira de la vida pública

Sorpresa majúscula a La Zarzuela. El rei Joan Carles ha decidit abandonar la vida pública, quan estan a punt de complir-se cinc anys de la seva abdicació. En una carta dirigida al seu fill, el rei Felip, li sol·licita deixar de representar la Corona espanyola i centrar-se en gaudir de la jubilació. Ho farà a partir del 2 de juny, el cinquè aniversari de la seva abdicació. La Zarzuela ha facilitat el contingut de les paraules del rei emèrit.

Rei Joan Carles  Europa Press

Rei Joan Carles / Europa Press

“Majestat, estimat Felip: 

Al llarg d'aquests últims anys, des de la meva abdicació de la Corona d'Espanya el 2 de juny de 2014, he vingut desenvolupant activitats institucionals amb el mateix afany de servir Espanya i la Corona que va inspirar el meu regnat. Ara, quan han transcorregut gairebé cinc anys des d'aquella data, crec que ha arribat el moment de passar una nova pàgina en la meva vida i de completar la meva retirada de la vida pública.

 

Des de l'any passat, quan vaig celebrar el meu 80 aniversari, he estat madurant aquesta idea, que es va reafirmar amb motiu de la inoblidable commemoració del 40è Aniversari de la nostra Constitució a les Corts Generals. Un acte solemne, ple d'emoció per a mi, que em va fer evocar, amb orgull i admiració, el record de tantes persones que van contribuir a fer possible la Transició política i renovar el meu sentiment de permanent gratitud cap al poble espanyol, veritable artífex i principal protagonista d'aquella transcendental etapa de la nostra història recent.

Amb una ferma i meditada convicció, avui t'expresso la meva voluntat i desig de fer aquest pas i deixar de desenvolupar activitats institucionals, a partir del pròxim 2 de juny.
Prenc aquesta decisió des del gran afecte i orgull de pare que per tu sento, amb la meva lleialtat sempre.

Una grandíssima abraçada del teu pare.”


Des de la seva abdicació, ha participats en diversos actes, encara que darrerament pràcticament no apareixia. Els rumors de càncer de pell estaven agafant molt de pes últimament, i aquest inesperat anunci fa pensar en el pitjor. Es farà algun reconeixement al seu regnat? A què es dedicarà ara? Està malalt, el rei Joan Carles?
 

Més informació
 

Comentaris