José Bono treu a la llum confessions molt sucoses del rei Joan Carles

José Bono ha presentat la tercera entrega de les seves memòries, en la qual treu a la llum anècdotes molt sucoses. Un dels episodis que més ha cridat l'atenció té com a protagonista el rei Joan Carles, a qui considera que té més afecte personal que admiració política: "La seva vida privada i les aficions han tingut poc a veure amb les qualitats per les quals el conjunt de la societat espanyola l'ha estimat i victorejat durant molts anys".

'Vanitatis' ha fet un recull d'algunes de les escenes més curioses que comparteixen Bono i Joan Carles I. Hi ha paraules sobre la vida amorosa de l'emèrit, és clar: "Un dia estàvem asseguts junts durant un sopar de gala, quan Joan Carles em va explicar que es va captivar per una Miss Univers, una guapíssima ciutadana peruana. Li escrivia cada dia cartes llarguíssimes i a Panamà se les va entregar a un company perquè les portés al correu de l'ambaixada. Quan va tornar a Espanya, Franco li va dir que havia vist moltes faltes d'ortografia en aquestes cartes. Joan Carles va passar vergonya i no va perdonar que el consol d'Espanya fes arribar aquelles cartes a Franco".

Franco i el rei Joan Carles

Franco i el rei Joan Carles / TVE


Bono explica que va reunir-se moltes vegades amb el rei emèrit en el seu despatx, on comentaven la situació política. Unes trobades que Joan Carles I aprofitava per explicar-li anècdotes sobre la seva vida privada, el que permet que coneguem la seva opinió sobre el tema Urdangarin: "Iñaki m'ha sortit molt pitjor que Marichalar. Avui m'ha trucat la infanta Cristina des d'Amèrica per preguntar-me sobre el meu accident de l'ull, li he preguntat pel seu marit i m'ha dit que no està preocupat. Doncs jo sí que estic preocupat, perquè a Espanya es perdona tot menys els temes de diners. Sembla mentida que no se n'adonin de la que està caient", hauria lamentat llavors el rei Joan Carles en una conversa amb Bono.

I d'aquí, a comentar junts l'assumpte de la prevalença de l'home per sobre de la dona en la successió de la corona. Un tema espinós que va sortir a relluir quan Felip i Letícia van anunciar que estaven esperant un segon fill: "La modificació constitucional em fa por perquè el referèndum podria ser aprofitat per alguns per qüestionar la monarquia. Millor que canviar ara la Constitució és que el príncep no tingui més fills. Ja saps... Marxa enrere".

Els reis, a pocs mesos de convertir se en pares  Europa Press

Els reis, a pocs mesos de convertir se en pares / Europa Press

 

Unes converses privades que ara Bono treu a la llum i que revelen alguns pensaments, fins ara desconeguts, del rei emèrit.

Més informació
 

Comentaris