El iot del rei Joan Carles, maleït: ningú no el vol comprar

El iot Fortuna ha estat un dels preferits de la família reial per navegar les aigües cristal·lines de Mallorca durant molts anys. Estiu rere estiu els vèiem a bord, un vaixell que va ser un regal del govern balear al rei emèrit. Encarregat l'any 2000, va costar 18 milions d'euros -16 pagats per dos coneguts empresaris hotelers i dos pel govern del PP-. En ell hem vist els reis Joan Carles i Sofia amb els nets, especialment quan eren petits. 

El 2013, però, el rei emèrit va renunciar a ell i el va tornar al patrimoni nacional. Els magnats que van pagar-lo el van reclamar, el que va ajudar a que el venguessin per 10 milions d'euros. Un any més tard, una naviliera va tornar a comprar-lo en pagar 2,2 milions d'euros. 

La família reial al 'Fortuna'  Europa Press

La família reial al 'Fortuna' / Europa Press

Actualment és propietat de Balearia, que va decidir posar-lo a la venda l'any passat. El preu inicial? 5 milions d'euros. Dels 18 que va costar, a només cinc. Molts podrien considerar que es tracta d'una autèntica ganga, però curiosament cap comprador s'ha mostrat interessat en adquirir-lo.

 

Ja fa un any que intenten vendre'l sense èxit, per la qual cosa han optat per rebaixar-lo i deixar-lo en 3,9 milions d'euros segons informa 'Semana'. Tot i això, segueixen sense bones notícies. 

El iot del rei Joan Carles  Europa Press

Europa Press

El venen com el iot més ràpid del món, amb tres motors de Rolls Royce i quatre cabines amb una capacitat de 8 persones. Pensaven que molts monàrquics s'interessarien en adquirir-lo, per tal de poder dir que són propietaris de l'antic iot del rei Joan Carles. De moment, però, sembla que ningú està disposat a pagar aquesta quantitat per ell. 

Més informació
 

Comentaris