Els nebots del rei Joan Carles rebran una herència milionària

La infanta Pilar, la germana gran del rei Joan Carles, moria als 83 anys la setmana passada després d'un any de lluita contra el càncer. No ha tingut un funeral d'Estat, però sí una capella ardent que ha reunit tots els Borbons en el seu comiat. Els mitjans de comunicació han aprofitat el moment per investigar sobre el seu patrimoni, tenint en compte que en breus els seus cinc fills rebran una herència milionària.

Quants diners tenia la germana del rei emèrit? Cal recordar que la Infanta va casar-se a Portugal amb l'empresari Luis Gómez-Acebo, amb qui va tenir cinc fills. Va quedar-se vídua aviat, en morir el marit amb només 56 anys. El 2016 va veure's envoltada en un escàndol financer, en aparèixer el seu nom en els papers del Panamà. Segons informaven els mitjans llavors, Pilar de Borbó hauria estat al capdavant d'una empresa opaca al paradís fiscal. No suposava delicte, per això, ja que ella afirmava que havia declarat la seva existència a l'Agència Tributària espanyola.

En un primer moment es va dir que els diners provenien de l'herència del seu pare: tres comptes amb 728 milions de pessetes. Ella hauria rebut 131 milions, 787.000 € actuals. A això s'han de sumar els diners que va deixar el marit de la Infanta, un patrimoni "copiós" que es gestionen a través d'una societat. Entre les propietats, destaca un pis de 300 metres quadrats a una de les millors zones de Madrid que costaria dos milions i mig d'euros. A més a més d'una casa immensa a Mallorca i la mansió de 1.000 metres quadrats on vivia la Infanta a Madrid. 

Infanta Pilar  Europa Press

Infanta Pilar / Europa Press

 

'Vanitatis' treu a la llum que l'exercici del 2018 presentat per la societat de la Infanta presentava un actiu de gairebé 13 milions d'euros. I d'aquí, a sumar fons de pensions, joies familiars... Afirmen que els fills de Pilar de Borbó controlen les finances familiars des de fa anys, així com les accions i propietats. Caldrà veure quants diners s'acaba quedant cadascú, però només amb les joies reials que tenia ja estem parlant d'un preu incalculable. 

Més informació
 

Comentaris