Joan Carles marxa de Zarzuela: "Era humiliant, una presó sinistra i hostil"

El rei Joan Carles ja no viu a La Zarzuela. Així ho afirma Pilar Eyre en la seva columna de 'Lecturas', que treu a la llum com és la nova vida del rei emèrit. Després de cinquanta anys allà, el monarca hauria decidit marxar: "La que va ser la seva llar, ara li desperta una profunda aversió i tristesa". Una casa que la reina Sofia va decorar amb molta estima quan van arribar: "La Reina va fer portar de Grècia els llençols, les cortines, catifes, el piano, les llums de vidre i les vitrines. Va penjar 39 quadres a les parets i per dividir el menjador, va col·locar un biombo lacat en negre amb incrustacions de nacre que havien comprat a Hong Kong durant el viatge de noces".

El problema? Que el temps "ho va devorar tot". En un principi La Zarzuela estava sempre "plena de riures" gràcies a les trobades del rei Joan Carles i els seus amics. Ara bé, la situació actualment ha canviat molt: "La relació amb la seva dona s'ha anat deteriorant fins al punt que van decidir ampliar el palau i viure en bandes separades, amb entrades diferents, amb el que poden estar mesos sencers sense veure's. Els fills van marxar. I el rei Joan Carles va haver d'abandonar el tron per la porta de darrere. El més dur va ser, potser, que el seu despatx fos ocupat pel rei Felip mentre a ell se li adjudicava un lloc sense encant, sense calefacció, al qual no ha acudit mai".

El rei Joan Carles   Europa Press

El rei Joan Carles / Europa Press

Des que s'ha retirat de la vida pública, que no té res a fer: "Trobar-se pels passadissos amb els convidats del seu fill, que no saben molt bé com dirigir-se a ell, li resultava molt humiliant i influïa en el seu estat d'ànim, que tendeix a la depressió, com han notat alguns amics del rei Joan Carles. La Zarzuela ha arribat a convertir-se en una presó sinistra i hostil en la qual no suportava estar més d'un dia". 

 

No podia marxar a Palma perquè és territori de la seva dona, mentre que a Barcelona només hi viatja per fer-se revisions mèdiques. L'opció escollida finalment? Sanxenxo, el seu municipi preferit de Galícia. S'hauria traslladat allà gairebé permanentment. Estaria vivint en unes cabines destinades als capitans del club nàutic de la localitat, afirmen alguns, mentre que d'altres diuen que té una habitació pròpia a la casa del seu amic Pedro Campos. 

Els reis emèrits, Joan Carles I i Sofia   Europa Press

Els reis emèrits, Joan Carles I i Sofia / Europa Press

El problema? Que no és un hoste fàcil, ja que necessita molta seguretat i té necessitats especials perquè té dificultats de mobilitat. Seguirà allà molt de temps? O acabarà tornant a La Zarzuela?

Més informació
 

Comentaris