Felip VI menysprea Catalunya en el primer discurs post-sentència

Els premis princesa d'Astúries han deixat una imatge que passarà a la posteritat, el primer discurs públic de la princesa Elionor. Molts s'esperaven alguna referència -més o menys directa- a la crisi catalana, especialment arran dels aldarulls que s'hi estan succeint aquests últims dies. Mentre la plaça Urquinaona de Barcelona crema, l'hereva a la Corona pronunciava unes paraules en públic amb les quals treia pit d'asturiana i deixava clar que només pensa en servir Espanya: "Sempre serviré tots els espanyols". Queda Catalunya fora d'aquesta equació, segons la Casa Reial? Perquè una cosa és que la nena no hagi mencionat el tema per no ficar-se en embolics, però tampoc ho ha fet el rei Felip VI.

El monarca ha clausurat la cerimònia d'entrega dels premis a Oviedo amb un discurs que suposa la primera reacció de la Casa Reial després de la publicació de la sentència del procés. El resultat? Ni una sola menció al conflicte. Ni tan sols s'ha referit al clima de tensió que s'està vivint en els carrers de Barcelona, una problemàtica molt greu que ha ignorat deliberadament.

Felip VI, en els premis princesa d'Astúries  Casa Reial

Felip VI, en els premis princesa d'Astúries /  Casa Reial

Han aplaudit la unitat d'Espanya i la terra asturiana, mentrestant que els catalans segueixin barallant-se. La Casa Reial ha decebut amb una primera declaració que demostra que no s'hi vol ficar... o que passa completament del tema.

 

Les crítiques al Rei no s'han fet esperar, el que incendia encara més els ànims de cara a la visita de la princesa Elionor a Barcelona d'aquí a 15 dies, quan està previst que faci entrega dels premis Princesa de Girona. Una cosa està clara, no serà rebuda entre aplaudiments com a Oviedo. 

Més informació
 

Comentaris