Raquel del Rosario commou amb una carta al seu fill autista

Raquel del Rosario ha compartit un missatge molt commovedor al seu Instagram, una carta dirigida al seu fill que ha deixat els seguidors amb el cor encongit. El motiu? El dia mundial de conscienciació sobre l'autisme, la malaltia que pateix el petit Leo. La cantant va treure a la llum fa uns mesos que el seu fill gran, de cinc anys, pateix aquest trastorn: "Era diferent des que tenia dos anys i no va pronunciar cap paraula fins que va fer els quatre". 

Està molt compromesa amb la causa, el que torna a demostrar l'última publicació que ha fet. Ha compartit dues fotos del nen, les que ha acompanyat d'un missatge molt emotiu: "En aquest moment històric que estem vivint i que suposarà un abans i un després en la consciència col·lectiva, tinc l'esperança que a poc a poc aquesta nova versió de l'ésser humà que s'està fent no tindrà la necessitat de celebrar dies de conscienciació de res. Que aconseguim acceptar i integrar a l'altre, sigui qui sigui, amb les seves capacitats i necessitats. Sense haver de recórrer a distintius, campanyes ni crits de guerra perquè ja ningú no assenyala o ignora. Perquè tots tenim un lloc".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoy, 2 de abril, se celebra el Día Mundial de Concienciación sobre el Autismo. En este momento histórico que estamos viviendo, y que supondrá un antes y un después en la conciencia colectiva, tengo la esperanza de que, poco a poco, esta nueva versión del ser humano que se está forjando, ya no tenga la necesidad de celebrar días de concienciación de nada. Que logremos por fin aceptar e integrar al otro, sea quien sea, con sus capacidades y necesidades. Sin tener que recurrir a distintivos, campañas ni gritos de guerra, porque ya nadie nos señala o ignora. Porque todos tenemos un lugar. En las tribus de nativos americanos, las personas con capacidades diferentes se consideraban un regalo del Gran Espíritu y cada uno ocupaba un rol dentro del clan. Cada ser era un regalo, una necesidad para la tribu, por eso llegaba a la tierra, y nadie se planteaba lo contrario. Esta semana, Leo me dijo que quería irse a “La casa de arriba”, señalando al cielo. Sé que para él, encajar en este mundo es todo un reto muchas veces, pero sé que su presencia, como la de tantos otros es un recordatorio, un llamamiento de las voces antiguas para que volvamos a ser una Gran Tribu. Las barreras y diferencias las hemos creado nosotros. Feliz 2 de Abril, un día más, un regalo más. ❤️ IN LAK’ECH (yo soy otro tú) HALA KEN (tú eres otro yo) Foto 1: papi, Foto 2: mami.

Una publicación compartida de Raquel Del Rosario (@raqueldelrosario) el

"Aquesta setmana Leo em va dir que volia anar a la casa de dalt, assenyalant al cel. Sé que per a ell encaixar en aquest món és un repte moltes vegades, però sé que la seva presència, com la de tants altres, és un recordatori, una crida de les veus antigues perquè tornem a ser una gran tribu. Les barreres i diferències les hem creat nosaltres. Feliç 2 d'abril, un dia més, un regal més", afegeix. 

 

Més informació
 

Comentaris