Raphael va patir depressió i va estar a punt de retirar-se

"Raphael està de moda. En realitat, no ha deixat mai d'estar-ho". Així de clar ho té la periodista Pilar Eyre, que ho ha escrit al seu blog de la revista 'Lecturas'. En el text, explica que va estar amb ell fa molts anys a Nova York: "Vam sopar al millor restaurant, el Côte Basque, i els cambrers ens van aplaudir quan vam entrar. En el teatre Radio City Music Hall, famílies senceres se'm van posar de genolls perquè els aconseguís una entrada", recorda.

La periodista, continua el relat: "Quan Raphael va sortir a cantar, van inundar l'escenari de clavells. On aconseguirien clavells a Nova York en ple hivern? Em van impressionar les dues primeres files d'aquest enorme i abarrotat auditori. En aquesta època estaven de moda les ‘nines repollo’, còpies exactes de la realitat. Totes eren diferents. Perquè en les butaques més cares, de cent dòlars, estaven assegudes una nena i una nina repollo,... havien comprat entrada també per a les seves nines!"

Però és seguidament quan Eyre desvetlla els problemes que va patir Raphael: "Parlàvem molt i Raphael m'explicava obertament les seves depressions, una realitat que llavors ningú confessava. 'Pujo a un escenari i sé que estic fet per a això… però a la vida, ai, a la meva vida, a vegades sento que estic en el cel i d'altres m'enfonso en el més profund dels abismes”.

 
 

Comentaris