El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quina cadena va ser la més seguida de la nit electoral?
  • CA

Les nits electorals sempre generen una expectació immensa. Tothom vol seguir en directe els primers resultats, analitzant el perquè de cada escó. A mesura que va avançant l’escrutini, les coses van posar-se interessants… el que dona molta audiència a les principals cadenes de televisió.

 

La victòria de Pedro Sánchez va poder veure’s a tots els canals d’informació, des de les públiques fins a les privades. És per això que avui molts es pregunten quin va ser el programa estrella de la nit. Què van sintonitzar els teleespectadors? 

 

A Catalunya el clar guanyador va ser TV3, amb un boníssim 20,3% de quota i més de tres milions de teleespectadors. L’Especial “E19: els resultats” va aconseguir una quota del 41,8%, i el van seguir gairebé 1.500.000 d’espectadors. El minut més vist va ser a les 22.04 amb 1.692.000 espectadors, una quota del 46,2%(emissió conjunta de TV3 i el 3/24).

 

El programa especial de TV3
El programa especial de TV3 | TV3

 

El clar guanyador a Espanya, televisivament parlant, va ser Antonio García Ferreras. El mític presentador de La Sexta va fer un exhaustiu seguiment de la jornada electoral i dels resultats, en un ‘Al rojo vivo’ que va allargar-se fins a la matinada. Aquest especial va arribar a congregar mé de quatre milions de teleespectadors, el que suposa un 20,7% del share. La xifra és molt bona, la que van mantenir de matinada, encara que van baixar fins al 16,5%. El que està clar és que ha aconseguit superar -i per molt- tots els seus competidors. Antena 3, per la seva banda, es va quedar amb un 7,6%.  

 

 

En segon lloc va quedar TVE, amb un especial presentat per Ana Blanco i Carlos Franganillo. En el seu cas, van quedar-se en un 11,5% de l’audiència. Mentre que el 24 hores només va captar el 2,1%. No és una xifra bona, però és la millor nit electoral de la cadena pública des del 2011, amb la qual cosa han d’estar contents.

 

 

Telecinco va decidir parlar sobre les eleccions només fins a les 23:30 h, ja que no volien renunciar al debat de ‘Supervivientes’. Aquesta decisió no els va sortir gaire bé, per això, ja que només van registrar un 8,2% que s’ha de sumar al 3,4% de Cuatro.

 

Pedro Piqueras, al capdavant de l'especial de Telecinco
Pedro Piqueras, al capdavant de l’especial de Telecinco | Mediaset

 

Una nit electoral amb l’audiència repartida, però amb un clar guanyador. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa