Elionor ignora Catalunya i treu pit d'asturiana: "Sempre serviré Espanya"

Mentre Barcelona es desborda gràcies a una manifestació massiva i uns aldarulls que no cessen, la monarquia fa com si res. De fet, aquesta tarda han celebrat una majestuosa cerimònia a Oviedo: l'entrega dels premis Princesa d'Astúries. Vestits de gala, somrients i com si res no estigués passant. Totes les mirades estaven posades en l'hereva de la Corona, que ha pronunciat el seu primer discurs en públic 38 anys després que ho fes el seu pare.

Rebuda entre un aplaudiment llarguíssim i l'himne d'Espanya a molt de volum, una imatge que no es repetirà quan vingui a Barcelona a fer entrega dels premis Princesa de Girona. Elionor ha agraït la presència dels assistents i ha felicitat els guanyadors, tot en una intervenció que suposava les primeres paraules d'un membre de la monarquia després de la publicació de la sentència del procés. Molts s'esperaven alguna referència (més o menys subtil)... El resultat? Un discurs de cinc minuts en el qual ha optat per no entrar en detall en un tema tan cru, però en el que sí que ha volgut aplaudir la unitat d'Espanya; una actitud que serà molt criticada a Twitter ben aviat.

"Espanya i Astúries sempre han estat unides amb la mateixa història que les ha unit sempre, i així ho sent el meu cor. Els meus pares sempre m'han parlat d'Astúries, de la seva cultura, història i tradicions. Però sobretot ens han ensenyat a estimar i admirar el poble asturià. Aquesta és la terra de la meva mare i, per tant, jo porto sang asturiana. És la terra del títol que porto, el que faig amb responsabilitat i honor. Seguiré el compromís de servir a Espanya i tots els espanyols". 

La princesa Elionor, en els premis princesa d'Astúries  TVE

La princesa Elionor, en els premis princesa d'Astúries /  TVE

 
La família reial arriba al teatre de Campoamor  Casa Reial

La família reial arriba al teatre de Campoamor / Casa Reial

Oviedo s'ha entregat completament a aquest dia tan important per a Elionor, mentre que els catalans omplen el carrer de crits i crítiques. 

Més informació
 

Comentaris