El príncep Andreu, fora de la casa reial anglesa per l’escàndol d'Epstein

El príncep Andreu d'Anglaterra ha abandonat les funcions públiques que tenia dins de la casa reial en veure's involucrat en l'escàndol de Jeffrey Epstein, acusat de tràfic de menors i conegut com un depredador sexual. El fill de la reina Isabel marxa "per ara", un moviment que pren per no fer encara més mal a la casa Windsor. 

La seva implicació en el cas es va conèixer fa uns mesos, però no ha estat fins ara que ha hagut de prendre aquesta dràstica decisió. Per què? En fer-la grossa durant l'entrevista que va concedir la setmana passada al programa 'BBC Newsnight', en la qual volia justificar la seva amistat amb Epstein però va acabar empitjorant la seva imatge de cara al públic.

La casa reial s'envolta de polèmica després d'aquest adéu, ja que el príncep diu en el comunicat que la Reina li ha "permès" abandonar les funcions temporalment, mentre que l'opinió pública té clar que l'han fet fora. "M'ha quedat clar en els últims dies que les circumstàncies relacionades amb la meva relació anterior amb Jeffrey Epstein han causat importants problemes a la feina de la meva família i en la valuosa tasca que es fa a moltes fundacions i ONG que estic orgullós de donar suport. Per tant, he demanat a la Reina poder allunyar-me dels deures públics en el futur i ella m'ha donat el seu permís".

És conscient que la seva relació amb el pedòfil multimilionari ha estat un error, del qual se'n penedeix: "Continuo lamentant inequívocament els meus erronis vincles amb Jeffrey Epstein. Només puc esperar que, amb el temps, totes les víctimes siguin capaces de reconstruir les seves vides. Per descomptat, estic disposat a col·laborar amb qualsevol autoritat judicial apropiada". 

 
El príncep Andreu d'Anglaterra   Europa Press

El príncep Andreu d'Anglaterra / Europa Press

La resta de membres de la Casa Reial es manté en un silenci sepulcral. La reina Isabel no s'ha pronunciat al respecte durant la seva última aparició pública, un silenci que també mantenen els prínceps i les filles d'Andreu. Un escàndol que deixa el príncep en una situació similar a la de la infanta Cristina, que va distanciar-se de la Casa Reial i va deixar de representar la Corona després de l'implicació del seu marit a la trama corrupta Nóos. 

Més informació
 

Comentaris