El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Picabaralla entre els col·laboradors de ‘Sálvame’ per l’exhumació de Franco
  • CA

 

El plató de ‘Sálvame’ ha viscut moments molt tensos quan s’estava parlant sobre la fortuna de la família Franco i l’exhumació del dictador del Valle de los Caídos. “El que em va fer més vergonya del que es va explicar al programa ‘El Punto de Mira’ va ser el tema de Francis Franco. Ha comprat un edifici a gent humil de Màlaga, amb renda antiga, els ha enganyat amb un contracte de cinc anys i després els ha fet fora. I ha fet apartaments per llogar”, es queixava Belén Esteban. En aquest moment, el periodista Jesús Manuel s’indignava però deia que no volia parlar. “No entraré en aquest tema”, insistia. Però Jimmy Jiménez Arnau, que va estar casat amb Carmen Martínez Bordiu, li donava la raó a Belén. I Jesús Manuel cada cop s’enfadava més i cridava més, fins que Belén Esteban va afirmar: “Tu ets molt franquista!” 

 

“Jo sóc molt demòcrata, però no consentiré que es falsegi la història. Quan les coses s’escriuen i la història està allà, no podem tergiversar-la nosaltres”, insistia el col·laborador. En aquest moment, el papparazzi Kike Calleja intervenia en la discussió: “No és això JM. Una cosa és explicar les coses com són i l’altre falsejar la història. Jo conec gent que va viure molt bé amb Franco i d’altre que no”. “Que no és així! El tema torna a estar candent. Un altre cop això de les dues Espanyes! Només n’hi ha una, d’Espanya! I ara es torna a parlar de l’exhumació, que és un concepte teòric”, cridava el col·laborador. 

 

Una estona després entrava en la discussió la presentadora, Paz Padilla: “Si un senyor li fot un tret al teu avi, tu li fas un monument? Perquè hem de tenir un monument a algú que ha matat gent? Es pot entendre que hi ha gent que tot aquest tema li resuta molt dolorós. En tota Europa no hi ha cap lloc on es veneri a un dictador. Hi ha gent que no pot descansar perquè als seus familiars els van fotre un tret”, deia. I Belén Esteban replicava: “Hi haurà molta gent que va viure bé en aquella època, i d’altre que va viure fatal, però després de més de 40 anys que fa que està mort, el que importa és el present, deixem el passat!” Però Jesús Manuel insistia: “On és la casa de Hitler? A Espanya no hi ha monuments a Franco! És un monument que representa una història trista i obscura d’Espanya”.

 

En aquest moment, Belén Esteban advocava per fer una votació: “Com això són les dues Espanyes, que es voti, i que decideixi el poble”, i Paz Padilla recordava que “hi ha gent que es concentra allà per reivindicar coses que no són democràtiques”. “En què canvia demà Espanya si traiem les restes de Franco? És exactament el mateix. Estem gastant uns diners que són innecessaris“, deia el periodista Kike Calleja.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa