Pedro Almodóvar confessa que un sacerdot va intentar abusar d’ell

Pedro Almodóvar ha concedit una duríssima entrevista a l'edició italiana de 'Vanity Fair' que ha deixat tothom amb la boca oberta. Es troba de promoció de la seva última pel·lícula, el que li ha donat ales per parlar de l'església i dels problemes que considera que encara té la institució.

I és que va tenir una relació molt pròxima en estudiar en una escola religiosa durant la seva infància. Qualifica aquesta època com "traumàtica", perquè el que van viure allà no té nom. "Va haver-hi molts assetjaments sexuals en el col·legi. Especialment entre els nens més petits...", comença. Una denúncia que comença un relat esfereïdor: "Recordo almenys 20 nens interns que van ser assetjats. Però és que també ho van intentar amb mi, encara que sempre vaig aconseguir escapar".

Almodóvar explica per primer cop que un sacerdot va intentar abusar d'ell quan era un nen petit: "El sacerdot sempre em posava la mà en el pati perquè li fes un petó. Mai ho vaig fer. Sempre fugia d'ell... Però teníem molta por". Sembla que els rumors d'assetjament van traspassar els murs de l'escola, en haver-hi tants, però els salesians no van fer massa: "Van enviar els responsables a un internat per a adolescents. Sense càstig". 

Molts diuen que el papa Francesc està molt implicat en posar fi als assetjaments dins de l'església, però el director de cinema opina que hauria de fer més: "No sé si està fent una revolució o si no està fent res. El que sí que sé és que no està fent prou. No només contra l'assetjament, sinó també amb tot el que té a veure amb la sexualitat dels sacerdots". 

 
Pedro Almodóvar 2  Europa Press

Pedro Almodóvar / Europa Press

Sobre la seva educació a l'escola, assegura que no volia convertir-se en cura però que li hagués agradat saber més coses sobre la religió: "Va ser una experiència atroç. Van fer de mi un nen inculte i ignorant que passava el temps cantant i amb professors completament incompetents". Unes paraules molt dures que treuen a la llum un episodi traumàtic del director de cinema. 

 

Comentaris