Pau Donés: "Que hi hagi presos polítics al segle XXI és de vergonya"

El cantant de Jarabe de Palo opina que "els polítics han utilitzat l'independentisme com a arma política, tant els del PP com els de Catalunya"

 

El cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, s'ha referit a la situació dels presos polítics catalans. En una entrevista a 'Eldiario.es', Donés assegura que li sembla "tercermundista": "Jo no sóc indepentista perquè no crec en l'individualisme, cada vegada que l'ésser humà ha volgut individualitzar-se ens hem acabat donant llenya. En canvi, cada vegada que hem intentat fer les coses pel bé comú les coses han funcionat millor. Sóc molt nacionalista -i això que sóc mig català i mig aragonès- i crec que està claríssim que Catalunya és una nació, igual que Euskadi, perquè té un idioma, una cultura i una idiosincràsia que els fa tenir la seva pròpia identitat. Això cal reconèixer-ho", assegura, i afegeix: "D'altra banda, que al segle XXI hi hagi presos polítics a Espanya i a Europa és de vergonya".

 

En aquest sentit, el cantant de Jarabe de Pablo, explica que "nosaltres viatgem molt i quan viatgem pel món la gent ens comenta que se'ns veu com si fossim del tercer món, com si encara estigués aquí Franco. Siguem assenyats, estem en una democràcia, al primer món, en la vella Europa i som part d'ella. Comportem-nos com a éssers civilitzats. És clar que durant l'època del Partit Popular -ha estat el PP però podria haver estat un altre- a Espanya, un país en el qual naturalment som simpàtics, generosos i bona gent, s'han viscut uns anys d'una tensió entre nosaltres ridícula". Però Donés també parla de José María Aznar: "Després penses que del Govern d'Aznar hi ha 12 dels 14 ministres inculpats en trames de corrupció, que al Govern de Rajoy d'altres entre Madrid, València i més... I al final dius, aquests estan fora, o han estat dins i en 15 dies han estat fora, ningú ha retornat els diners, ningú els hi demana…"

 

En l'entrevista, Donés es refereix també al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena: "Tenim un jutge al que Europa ja li ha dit que el tema de l'independentisme l'ha portat malament, que està fent coses que no són i ell segueix insistint en l'assumpte, la qual cosa em fa sospitar que està totalment polititzat. Això no mola gens". "A mi m'encanta venir a Cantàbria i veure que la gent parla castellà i jo parlo català. Anar a menjar a un restaurant i menjar-me un 'cocido' magnífic que a Catalunya no sabem cuinar. Anar a fer surf a qualsevol platja del Cantàbric i adonar-me'n que no té res a veure amb la Costa Brava… Això és una meravella. Tenim un país molt divers. Alegrem-nos d'això".

 

 

A més, el cantant considera que "els polítics han utilitzat l'independentisme com a arma política, tant els del PP com els de Catalunya, i això és el que ha fet a la gent polaritzar-se. La política tira milles a la seva conveniència, ens manipulen per manar i per acabar gaudint d'aquesta droga que sembla la més dura i la més potent de totes que és el poder, el sentir-se per sobre dels altres".

 

Comentaris