Patricia Botín, transparent a Mediaset: problemes amb el pare i un avortament

Jesús Calleja ha tornat a Mediaset per la porta gran amb una nova temporada de 'Planeta Calleja'. La sorpresa? Que tots els canals del grup han emès l'episodi a la vegada. Molts teleespectadors ho han vist sospitós... i ho han relacionat amb qui era la convidada: Patricia Botín, la presidenta executiva del Banc Santander.

Rosca o no, el que l'audiència va poder veure va ser a l'empresària a Groenlàndia. Una expedició que tenia per objectiu veure en primera persona els efectes del canvi climàtic, però que va destacar per les confessions de Botín. De la seva infància destacava l'educació que li van donar els pares: "Ens van enviar a estudiar fora. Ginebra, Anglaterra, Alemanya... Ja des dels 13 anys". Assegura que era la mare qui duia la veu cantant, encara que sempre va mantenir una bona relació amb el pare: "Vam tenir els nostres problemes, però teníem bona relació". 

El problema amb Emilio Botín hauria arribat amb la seva relació laboral: "Ell mai no em va dir que vingués a treballar al Santander. Em va trucar una altra persona. Jo volia ser periodista, però una tieta em va dir que no era bona idea i que tothom volia treballar als bancs, així que em vaig decantar per això. Vaig viure fora d'Espanya dels 13 als 30 anys, però vaig tornar després d'un avortament. Vaig perdre una nena i vaig voler canviar d'aires. Per això vaig deixar els Estats Units i em vaig mudar a Espanya per treballar en el banc. Em va trucar un senyor per treballar en el banc del meu pare, així que dedueixo que li va preguntar si li sembla bé".

Jesús Calleja amb Ana Botín   Cuatro

Jesús Calleja amb Ana Botín / Cuatro

I d'aquí, a la trucada del pare demanant-li que marxés: "Després de 10 anys a Amèrica Llatina, el meu pare em va trucar i em va convidar a marxar-me perquè pogués haver-hi fusió. Després d'un reportatge on m'assenyalaven com la dona més poderosa d'Espanya, li van dir que jo havia de marxar o no hi hauria operació amb Central Hispano. Va fer el que havia de fer, però la manera com ho va fer em va fer mal. El meu pare m'ho va fer passar molt malament. Però no estaria aquí ara si no hagués passat això". 

"El més dur va ser el que va dir en una junta d'accionistes. Va dir que el que li importava era el banc i no la família. Vist el que va passar després, si no m'haguessin matat llavors m'haurien matat sis mesos després perquè va ser una situació molt dura que es va prolongar sis anys. Les fusions sempre són dures i van ser uns anys complicats. Tampoc no va estar bé mon pare tres anys després, quan em va demanar que tornés de males maneres", confessa.

 
Ana Botín participa a 'Planeta Calleja'   Telecinco

Telecinco

No ha agradat que Botín digués que els bancs no han desnonat ningú des del 2012 o que "el Santander va salvar Espanya de la crisi financera". Unes declaracions que han col·locat la banquera en el centre de la diana mediàtica. 

Més informació
 

Comentaris