Oriol Nolis deixa l’informatiu de TVE

El presentador català Oriol Nolis ha pres una sorprenent decisió: deixar els informatius de TVE. El seu pas per les notícies va ser molt fructífer, tot i que fa tres anys va ser cessat fulminantment per sorpresa. El passat setembre van decidir recuperar-lo per a l'edició del cap de setmana, però la temporada vinent ja no hi serà. La cadira queda lliure, tal com informa en exclusiva 'Vertele'. Per què? En un primer moment només va dir que era per motius personals, però ara ha concedit una entrevista en la qual detalla quins plans professionals té. 

La decisió vindria de fa molt de temps, d'abans, fins i tot, que el tornessin a contractar: "Abans que em truquessin per tornar al telenotícies ja tenia al cap passar un any fora, estudiant o col·laborant a una ONG". Uns plans que ara vol realitzar. L'objectiu? Descansar i desconnectar de l'estrès informatiu. No descarta tornar-hi, però de moment vol centrar-se en la seva nova vida.

"Vaig acceptar tornar al telenotícies però des del principi vaig dir que només seria per una temporada. M'agradaria marxar a col·laborar amb una ONG mentre estudio. Em venia de gust fer quelcom que no estigués relacionat amb la televisió o el periodisme durant un any, respirar una mica. És una aturada per ampliar experiències", confessa.

Oriol Nolís TVE

Oriol Nolis / TVE

 

Sobre TVE no ha tingut males paraules, però és conscient que TVE hauria d'intentar deixar d'estar en boca de les discussions polítiques: "La televisió pública hauria de funcionar amb un grau d'autonomia com el de les universitats públiques, que es financen amb el pressupost públic però no es canvia la direcció o la gestió quan canvia un govern".

De moment està acabant d'ultimar els detalls per la seva marxa a l'estranger, tot escollint ONG. Encara és un misteri si tornarà a televisió, però de ben segur que quan torni li plouran ofertes. 

 

Comentaris