Mor als 51 anys Juan Carlos Aragón, un dels més grans autors del Carnestoltes de Cadis

L'autor de carnestoltes Juan Carlos Aragón ha mort als 51 anys d'edat, motiu pel qual l'Ajuntament de Cadis ha decretat un dia de dol oficial. L'alcalde de Cadis, José María González, ha transmès públicament les seves més profundes condolences a la família per la mort de l'important autor 'carnavalero' de més de 40 agrupacions i guanyador de cinc primers premis en el Concurs Oficial d'Agrupacions del Gran Teatre Falla, Juan Carlos Aragón.

En una nota, José María González ha assegurat que la pèrdua de Juan Carlos Aragó "és un dur cop per a la ciutat de Cadis especialment, però també per a molts dels seus seguidors procedents de diferents punts d'Espanya i fins i tot d'Iberoamèrica, ja que va tenir una estreta relació amb el Carnestoltes uruguaià". González ha destacat el seu "compromís social i polític que mai va deixar de banda en les seves lletres i la seva aportació a la festa aconseguint superar la frontera venent Cadis i el seu carnestoltes per tota Espanya".

L'alcalde de Cadis ha posat en valor la influència que ha tingut Juan Carlos Aragón dins i fora del Carnestoltes, "un gran poeta" a qui ha volgut agrair públicament "cada vers, cada rima i cada acord". "Juan Carlos Aragón va entendre perfectament el sentit de poema de Celaya on es diu que la poesia és una arma carregada de futur i pel qual li volem donar les gràcies pel seu compromís i per ser autèntic", ha conclòs González.

 
 

Comentaris