Meghan Markle i el príncep Harry renuncien al títol del fill

Meghan Markle i el príncep Harry d'Anglaterra han donat la benvinguda al seu primer fill, un nen molt esperat a qui han anomenat Archie Harrison. S'havia especulat moltíssim amb el naixement del petit, ja que s'havia dit que Meghan volia trencar amb el protocol habitual en aquests casos. No volia parir a l'hospital, ni fer-ho amb l'ajuda dels ginecòlegs de la Reina, ni presentar el nen a la premsa... Volia, o almenys això deia la premsa anglesa, que els primers dies del petit fossin 'normals'.

Ara bé, sembla que ni una cosa ni l'altra. I és que hauria donat a llum a un hospital -encara que la casa reial anglesa no ho ha confirmat- i han acabat posat davant dels fotògrafs amb ell en braços. Els desitjos de Meghan no s'haurien respectat, però de ben segur que això no espatlla una de les setmanes més especials de la seva vida. La cara de felicitat del matrimoni en presentar el fill en societat ho deia tot. Unes imatges d'allò més tendres que van oferir poc abans de publicar una fotografia amb la reina Isabel, del moment en el qual va conèixer el seu vuitè besnét. 

Meghan Markle i el príncep Harry amb el bebè  Europa Press

Meghan Markle i el príncep Harry amb el bebè / Europa Press

Una de les principals incògnites era saber el nom que havien escollit, una decisió que van trigar a fer pública (ja que no ho van anunciar fins que va el va conèixer la Reina). Finalment, el nom sortia a la llum i molts perdien les apostes: i és que Archie Harrison no entrava en les principals suposicions que s'havien fet. No se sap quin significat hi ha darrere d'aquesta opció, però alguns diuen que ho haurien fet com a 'homenatge' al petit George de Cambridge, el primogènit del príncep Guillermo i Kate Middleton. Per què? En ser Archie un dels seus sobrenoms. 

 

Ara bé, molts es preguntaven també si farien que el petit tingués un títol nobiliari o hi renunciarien. Doncs bé, finalment sembla que haurien decidit que no tingui aquest privilegi. La Reina va oferir-los el comtat de Dumbarton, però Harry i Meghan haurien optat per declinar l'oferta i fer que el nen es criï sense el títol. Se li anomenarà, simplement, Master Archie, al contrari dels seus cosins.

 

Un altre tema és el del cognom, perquè en no tenir títol li han posat el cognom familiar Mountbatten-Windsor. Se sabia que no seria príncep perquè només ho poden ser els fills del príncep de Gal·les i del duc de Cambridge. Però com és que no duu el cognom de Gal·les o el de Sussex? Els fills del duc Guillermo van incorporar el títol de Cambridge en el seu nom oficial, però el de Meghan i Harry no complirà aquesta tradició.

Que renunciïn a aquest títol demostra, un cop més, que volen criar el nen allunyat -tot el que es pugui- de les formalitats de la monarquia. No són els primers en fer-ho, ja que la princesa Ana també va renunciar-hi quan van néixer els seus dos fills. En cas que el príncep Carlos pugi al tron, per això, el petit Archie tindria l'opció de ser anomenat príncep en ser net del rei d'Anglaterra. Però de moment, sembla que tenim Reina per a una bona estona.

Més informació
 

Comentaris