TVE dona la cara: "A 'Masterchef' no hi ha masclisme ni tracte de favor"

TVE està en el centre de la diana mediàtica des dels últims mesos, ja que els teleespectadors de 'Masterchef' estan molt enfadats. Aquest dimecres arriba la gran final del concurs culinari, que coronarà Tamara Falcó, Boris Izaguirre, Félix Gómez o Vicky Martin Berrocal. El problema? Que sembla clar el tracte de favor que està rebent Falcó, el que l'audiència denuncia des de fa un parell de setmanes. Jordi Cruz mostra una clara predilecció cap a ella, qui no para de fer-li un petó rere un altre. Són cada vegada més les veus que ho denuncien i que deixen caure que sembla bastant probable que la facin guanyadora a ella.

Són tantes les crítiques que estan rebent, que la cadena ha volgut justificar-se i n'ha parlat durant el programa 'RTVE Responde'. "El programa està agafant una deriva estranya, amb actituds masclistes i classistes. Masclistes perquè una xef com Samantha Vallejo-Nájera no tracta de la mateixamanera els concursants feministes i masculins, i classistes perquè tracten Tamara Falcó d'una manera molt més agradable i educada que a la resta de concursants només perquè el seu pare és marquès i la mare és Isabel Preysler", denunciava una teleespectadora. A més a més va lamentar que hagin deixat de promoure la igualtat i els valors culturals per convertir-se en un reality i en un programa de tafaneries. 

Els concursants de 'Masterchef'  Telecinco

Els concursants de 'Masterchef' / Telecinco

Davant de tot això, la directora d'entreteniment de TVE, Toñi Prieto, va voler respondre i defensar la cadena davant les crítiques: "No hi ha cap tracte vexatori cap a cap gènere. Seria absurd, els jutges són homes i dones, igual que els concursants. Són gent molt formada i preparada en aquest món i ningú els reconduirà. No es consentirà des d'una televisió fer un tracte de favor cap a un o cap a un altre".

Ha volgut deixar clar, a més a més, que no estan fent cap tracte de favor cap a Tamara Falcó: "Ella és una persona molt dolça, és per això que quan es dirigeixen a ella ho fan d'una manera més calmada. Vicky és més temperamental, per exemple, per la qual cosa quan se l'esbronca sembla que és més. Però et puc assegurar que es fa d'una manera igualitària".

La directora d'entreteniment de TVE dona la cara per 'Masterchef'  TVE

Fes-hi clic per veure el vídeo / TVE

 

"De cap manera influeix la família de Tamara Falcó. Això és d'una altra època. Hi ha molta gent més respectada sent d'altres professions més humils, no importa que vinguis de família bona o no", continuava.

Tamara Falcó i Jordi Cruz a 'Masterchef'  TVE

Tamara Falcó i Jordi Cruz a 'Masterchef' / TVE

Molts teleespectadors creuen que el programa ha perdut l'essència del principi i que s'ha convertit en un reality més. La directora d'entreteniment ho ha volgut negar: "És un talent show, no un reality. És un format on s'aprèn, és una escola d'aprenentatge culinari, tot té a veure amb la cuina i la superació. Aquí hi ha valors com la companyonia i la feina en equip, encara que lògicament entre ells pot haver-hi tensió, com a la vida mateixa".

Més informació
 

Comentaris