Marta Etura: "L'independentisme ha fracturat la societat catalana"

L'actriu Marta Etura no para. Torna a protagonitzar 'Legado en los huesos', ara en la segona part de la trilogia basada en les novel·les de Dolores Redondo. A la pel·lícula fan una reflexió sobre el mal, un malson que considera que "per desgràcia" convivim amb ell. 

Així ho ha explicat en una entrevista a 'El Mundo' en la qual els titulars més potents, per això, han estat sobre política. La basca ha opinat sobre els climes de tensió que es viuen -i s'han viscut històricament- al País Basc i a Catalunya, dues situacions molt diverses segons el seu parer: "La base és la mateixa, per això. Durant la meva adolescència, ETA matava algú cada 15 dies. He viscut morts, segrestos... Afortunadament en aquest sentit és una situació diferent amb Catalunya perquè allà no hi ha cap grup terrorista, però sí que trobo una cosa molt negativa en comú, que en el moment en el qual la independència parteix a la ciutadania, és un conflicte sense solució assegurat i una mala passada pels catalans i per a tots els espanyols. És paral·lel al que va passar en el País Basc, que es va partir la societat, que es va enfrontar, es va oblidar la convivència i ningú no es fiava de l'altre". 

Marta Etura    Europa Press

Marta Etura en una roda de premsa / Europa Press

"Són generacions i generacions vivint en conflicte! Jo em pregunto ara el mateix que em preguntava durant l'auge d'ETA: què guanyen sent independents? Aquesta és la pregunta que crec que s'ha de fer i que ningú ja no es fa. En el segle XX vam viure un munt de nacionalismes que no van portar res bo, més conflicte", afegeix.

 

Etura sempre s'ha mostrat summament crítica amb la figura d'Otegui, a qui torna a criticar amb contundència: "Que una persona que ha format part d'un grup terrorista, que ha matat i segrestat, es presenti a un càrrec públic no em sembla normalitzar les coses en absolut. Al contrari, no és normal. Ells no van respectar res, van matar i no hi ha ideologia o religió que justifiqui l'assassinat i el segrest". Sincera i transparent, amb un discurs que li generarà alguna crítica però també aplaudiments. 

Més informació
 

Comentaris