Luis Tosar: "M'agradaria preguntar als catalans què volen per entendre'ls"

Cada vegada són més els famosos que es pronuncien públicament sobre la situació política que es viu a Catalunya. L'últim a fer-ho ha estat l'actor Luis Tosar, que comparteix amb 'El Mundo' la seva opinió al respecte. Ha volgut criticar els nacionalismes, perquè considera que si t'hi deixes portar, pots perdre de vista la realitat i "convertir-te en un freak que defensa una cosa que molt poca gent vol defensar".

"Corres el risc d'avançar massa en una única direcció, cap al nacionalisme pur, i convertir-te en una cosa estranya. Jo això ho he vist. Escoltes discursos que s'acosten a la xenofòbia, amb uns dobles sentits molt incòmodes. És per això que em vaig desvincular del nacionalisme", explica.

I és que ho ha vist a Galícia, d'on és procedent: "Allà el moviment més ampli ha estat relacionat amb les defensores del galleguisme abans de la guerra, que sempre va ser un moviment més ampli, global i internacional que això de Catalunya. El problema és que a Catalunya fa temps que no sento el discurs identitari, només veig esbroncades des d'allà i des de Madrid. El nacionalisme espanyol és més identitari perquè defensa coses més concretes, defensen la seva posició".

Luis Tosar  Europa Press

Luis Tosar / Europa Press

 

Creu que Espanya té molts problemes, entre els quals destaca la monarquia: "No deixem de viure en una monarquia. Això, encara que no vulguem, ens fa súbdits. Està en el nostre ADN i l'abús de poder a molta gent els hi sembla normal. Seguim acceptant com absolutament normal coses que no ho són". 

No sap si la falta d'entesa entre Espanya i Catalunya té solució, però considera que seria bo més diàleg: "A mi m'agradaria escoltar això des de Catalunya per entendre'ls. Què voleu?. No només això de l'Estat, que entenc que és important, però hi haurà alguna cosa que transcendeixi una mica més... no?". L'actor, transparent i sense por de comentar un tema molt calent.

Més informació
 

Comentaris