La tieta de Letícia: "El matrimoni amb Felip ens ha provocat danys"

Henar Ortiz, la tieta díscola de la reina Letícia. Així es coneix mediàticament a la germana del pare de la Reina, qui no té cap mirament a l'hora de criticar la monarquia i, fins i tot, la seva neboda. Republicana, afí a Podemos, a favor de la llibertat dels presos polítics catalans... Una ideologia completament diferent de la de la monarca que l'ha ajudat a convertir-se en un personatge. Té molt de pes i interessa molt tot allò que diu, especialment si és crític amb els Borbons. Doncs bé, l'entrevista que ha concedit a 'Vanity Fair' segueix aquest camí.

I és que Henar és conscient de la fama que la precedeix: "Abans el meu cognom era Ortiz. Després, inevitablement, vaig passar a ser 'Henar, tieta de'. No s'hi pot fer res. No em molesta la fama, més aviat tot el contrari. No m'agradaria tenir fama de falsa, hipòcrita o cínica". Què opina sobre el qualificatiu que fan servir sobre ella? Que la titllin de 'díscola'?: "No em molesta... Que diguin missa en arameu si volen".

Henar Ortiz

Henar Ortiz / Europa Press

Torna a recalcar que ella mai no ha estat monàrquica, encara que confessa que va ser una mica joancarlista per culpa de la por del 23-F: "En aquell moment vaig creure que el rei Joan Carles havia avortat el cop. Ara no ho tinc tan clar... Per a mi la monarquia és una institució obsoleta i anacrònica. El gran descontentament i la caiguda de la bena dels ulls es va produir davant l'actitud de la Corona en plena crisi i la sensació de presa de pèl com allò de Botswana, Urdangarin...".

 

El compromís de Felip i Letícia va canviar radicalment la vida de la família Ortiz, el que l'inclou a ella: "Vaig viure la boda amb una ingenuïtat absoluta. Per mi era la boda de la meva neboda, encara que en veritat fos una boda d'Estat. Després va suposar una seria alteració en les nostres vides. Va haver-hi massa danys col·laterals dolorosos". 

leticia i felip boda 2  europa press

Europa Press

Una nova mostra de la sinceritat d'Henar, que segueix acaparant titulars. 

Més informació
 

Comentaris