La televisió alemanya posa Letícia pels núvols: "Té un cor enorme"

La premsa alemanya té una clara fixació amb la monarquia. Són moltes les revistes que tracten el tema i que analitzen en profunditat cada aspecte dels monarques europeus. Una de les cases reials que més titulars els hi donen? Efectivament, l'espanyola amb la reina Letícia al capdavant. Són molt fans de la mala relació que té amb la sogra i les cunyades, de les baralles que diuen que té amb el rei Felip... Els hi encanta que protagonitzi polèmiques.

Doncs bé, és tal la repercussió que té en el país alemany que l'han escollit com una de les tres protagonistes d'un gran reportatge. Aquest dissabte, la cadena ZDF emetrà el primer capítol d'un documental sobre les reines més joves i mediàtiques d'Europa: Letícia, Matilde de Bèlgica i Màxima d'Holanda. La periodista Julia Melchior ha estat l'encarregada de seguir durant un any la reina Letícia. L'ha acompanyat a diversos actes oficials, viatges de cooperació i sopars de gala. Tot, per veure com fa de Reina des de dins. 

Ells ho han venut com que és el primer cop que un mitjà s'apropa tant a la Reina, encara que des de La Zarzuela li resten importància i diuen que els ha atès com podria haver atès a qualsevol mitjà que ho demanés. Sigui com sigui, és innegable el seguiment exhaustiu que han fet de la feina de la Reina.

La periodista ha concedit una entrevista a 'Vanitatis' en la qual ha resumit com ha estat la relació amb Letícia durant aquests mesos: "L'hem seguit a diferents actes oficials. Jo mateixa he escollit els que tenien més relació amb els àmbits en els quals s'involucra com la salut, nutrició, joventut... És una nova monarca que tenia una feina abans, com les altres dues reines, i ens interessava analitzar com desenvolupen aquest paper de Reina en el segle XXI que no està escrit a la Constitució i com interpreten el paper com a dones emancipades que són".

La reina Letícia i Julia Melchior a Mozambique  Casa Reial

La reina Letícia i Julia Melchior a Moçambic / Casa Reial

Considera que els mitjans espanyols són "molt crítics" amb Letícia, el que creu que passa perquè no analitzen com es comporta en les distàncies curtes: "Ells no es queden massa temps en els actes. Fan la foto i marxen. Però nosaltres ens hi vam quedar i la vam observar, per exemple, parlant amb persones que pateixen malalties estranyes i t'obre el cor veure el temps que passa amb aquesta gent i com l'afecta. O quan vam estar a Càceres, on la vam veure parlant amb joves i la quantitat de temps que hi dedicava. A les distàncies curtes, Letícia és una reina amb un cor enorme que escolta i mostra interès personal. A cada acte al qual hi hem anat, sempre ens saluda cortesament. M'ha arribat a preguntar com m'organitzo amb el meu fill per poder viatjar d'Espanya a Alemanya, sap que sé espanyol, sabia el meu currículum, estava informada i sempre l'he notat molt càlida".

 
Letícia es dona un bany de masses  Casa Reial

Letícia es dona un bany de masses / Casa Reial

Què intenta amb aquest documental? "Que se la critiqui menys i que se la deixi fer més, perquè pot canviar una miqueta el món per bé. Els alemanys la veiem freda i distant com els espanyols perquè la premsa alemanya copia el que escriu l'espanyola. Tenen d'ella la imatge perfecta, mona i una mica distant. Però nosaltres, amb totes les hores que hem dedicat a 'espiar-la', hem descobert una persona molt humana que no correspon amb la imatge que es té d'ella". Caldrà veure què expliquen en el documental i quina imatge s'hi dona d'ella, encara que queda bastant clar per on aniran els trets amb aquest avanç de la periodista.

Més informació
 

Comentaris