Letícia, rebel i insatisfeta: "Em costa molt haver de callar"

Letícia Ortiz ha celebrat aquesta setmana el 48è aniversari. Per tal de commemorar aquesta data, Pilar Eyre centra la seva columna de 'Lecturas' en ella: en els moments més complicats després de la boda, la necessitat de deixar de banda el seu caràcter i la relació amb Felip Borbó.

Comença amb una anècdota reveladora que evidencia que els seus inicis a la Casa Reial no van ser fàcils. La situa en una recepció oficial, pocs mesos després de la boda. Allà, amb un aspecte físic demacrat, hauria cridat l'atenció. Amb mirada angoixada, hauria agafat del braç a un amic i li hauria suplicat que l'ajudés a fugir de tot allò: "Havia tingut tres anys de preparació per "tot allò". Havia estat durant mesos a casa de Felip, en la qual rebia lliçons de protocol". Afegeix que la relació amb Joan Carles mai no va ser bona. La principal queixa del Borbó? Que Letícia "no calla mai". Ella era conscient que la monarquia perdia la simpatia de la gent: "El més difícil de tot plegat? Callar. Em costa molt".

El seu matrimoni amb Felip sembla estable i sòlid. Segons Pilar Eyre, hi ha una anècdota que ho demostra: "Cada vegada que viatgen demanen habitació de matrimoni. Quan van anar a Lisboa, a l'hotel els van preparar habitacions separades i a diferents pisos, ja que era això el que demanaven sempre Joan Carles i Sofia. Però ells van fer-los rectificar i van demanar la suite nupcial. El nom de Felip VI passarà a la història per haver estat el rei monògam, ja que ha estat l'únic capaç de mantenir un matrimoni estable en les últimes cinc generacions de Borbons. Sense amants, ni escàndols de faldilles, ni fills extramatrimonials, ni dones sacrificades i submises".

Els reis Felip i Letícia, a l'aeroport   Europa Press

Els reis Felip i Letícia, a l'aeroport / Europa Press

 

És destacable que Letícia exerceix molt de poder sobre ell: "Són un equip. Sofia i Joan Carles no comentaven res, no només perquè no es veien mai, sinó perquè el rei menyspreava l'opinió de la seva dona. Una dona que vivia aïllada i que tenia una visió molt pobra del país. Ara bé, Letícia i Felip estan junts les 24 hores diàries. Llegeixen, comenten, parlen, fan llistes...". Dos matrimonis completament diferents però que comparteix el futur negre de la institució.

Més informació
 

Comentaris