Peñafiel: "Letícia té un caràcter violent i endimoniat que ha de controlar"

L'últim llibre de Jaime Peñafiel promet deixar titulars ben cridaners. El cronista torna a treure a la llum anècdotes compromeses de la família reial, una tàctica que el segueix fent d'or. La gran perjudicada? La reina Letícia de nou, com és habitual. Però anem a pams, perquè a l'entrevista que li ha fet 'El Español' també ha deixat caure alguna afirmació contundent. 

Primer de tot ha volgut recalcar que, efectivament, la relació entre els reis Joan Carles i Sofia està millor. Per què? Curiosament, gràcies al menyspreu que Letícia va fer a la sogra davant la catedral de Palma, el que va fer que l'emèrit s'adonés que la seva dona estava completament sola. Això sí, que estiguin millor no vol dir que hagin solucionat tots els seus problemes: "La reina Sofia sempre ha estat enamorada del rei Joan Carles. El rei Joan Carles... mai". 

El rei Joan Carles, acompanyat de la reina Sofia

El rei Joan Carles, acompanyat de la reina Sofia / Europa Press

També ha parlat sobre la princesa Elionor, qui considera que no arribarà mai a Reina: "És una nena, simplement una nena. Mai no serà reina. No sé quant de temps serà rei Felip VI, però Pedro Sánchez i Pablo Iglesias estan disposats a carregar-se la monarquia. Parlar d'Elionor com la futura reina... Deixem que sigui el que és, una nena". Peñafiel va trobar molt fora de lloc el viatge oficial d'Elionor a Barcelona, quan va venir per pronunciar un discurs en els premis princesa de Girona: "Em va semblar molt malament que els pares la portessin a Catalunya en ple conflicte polític. Per a una nena de 14 anys això és molt difícil de digerir. Es preguntaria què està passant, per què ens xiulen, per què la policia ens ha de protegir. Això va ser un error, un error immens". 

La princesa Elionor, durant els Princesa de Girona  TVE

La princesa Elionor, durant els Princesa de Girona /  TVE

Però, com dèiem, la gran protagonista torna a ser Letícia. Resulta curiós que comenci alabant-la, per això: "Entrar en una família reial és molt dur. L'única manera de sobreviure és fer-ho com va fer Letícia, amb caràcter. Especialment davant de les infantes Cristina i Elena, que tenen molt de caràcter. Però Letícia va saber posar les Infantes en el seu lloc. La podrien haver devorat i no ho han fet". Letícia sempre ha mostrat molt de geni, el que Peñafiel destaca: "Ella segueix sent així. S'equivoca perquè és la consort i no la titular. Té caràcter, a vegades violent. I això ho hauria de controlar. Però de la mateixa manera, Letícia té una empatia amb la gent que no té Felip. Letícia té empatia però un caràcter endiablat. Letícia és espontània. Ha de controlar-se". 

 
La reina Letícia, de restaurant   Europa Press

La reina Letícia, en un sopar oficial / Europa Press

Unes paraules de Jaime Peñafiel que tornen a col·locar la reina Letícia en el centre de la diana mediàtica.

Més informació
 

Comentaris