Els escriptors preferits de Letícia: intel·lectuals, clàssics i feministes

La reina Letícia genera moltíssima expectació. Interessa la roba que es compra, els canvis de look que es fa però també les aficions que té. Una de les que més se'n parla? De la lectura. La monarca es considera una lectora empedreïda, tal com ha manifestat en diverses ocasions. Devora un munt de llibres al mes, el que ha permès que 'Vanitatis' tingui una llista amb alguns dels seus gustos literaris. 

Durant l'entrega dels premis Princesa de Girona va confessar que un dels seus llibres preferits és de Nuccio Ordine, un intel·lectual italià. Però també llegeix Marta Sanz, de qui va comprar un parell d'exemplars durant l'última fira del llibre de Madrid amb tocs feministes.

La reina Letícia, a la secció de restauració d'una biblioteca  Europa Press

La reina Letícia, a la secció de restauració d'una biblioteca / Europa Press

També coneixeria a fons l'obra de Kapuscinski, la de Juan Ramón Jiménez, Carlos Fuentes o Natalia Ginzburg. Cal recordar, a més a més, que el seu regal de promesa al rei Felip va ser una edició de 1850 de 'El doncel de don Enrique el Doliente' de José de Larra. 

 

Una afició a la lectura que hauria començat de jove, tal com va explicar durant l'entrega d'uns premis de literatura juvenil: "'El señor de los anillos' va tenir una importància especial en el meu començament com a lectora fa ja molts anys. Tolkien va ser una de les meves primeres i més precioses lectures". 

Més informació
 

Comentaris