Polèmica portada de 'Mongolia', amb Letícia empenyent Joan Carles a la tomba

La revista 'Mongolia' s'ha arriscat amb l'última portada. La revista satírica ha dissenyat un muntatge en el qual es pot veure la reina Letícia empenyent el rei Joan Carles, que va en crosses, al Valle de los Caídos. El missatge que acompanya la controvertida il·lustració? "Vinga, Paco, deixa lloc per a Juancar!".

D'aquesta manera s'han referit a la decisió del rei emèrit de retirar-se de la vida pública, que es va fer oficial el passat dia 2 de juny. 

La reina Letícia i el rei Joan Carles

La reina Letícia i el rei Joan Carles / Europa Press

Han volgut explotar la presumpta mala relació que mantenen sogre i jove, portat a l'extrem amb una alta dosi d'ironia i polèmica. Pretenen fer entendre que hauria estat la Reina qui hauria pressionat Joan Carles perquè deixés de representar la Corona en els actes oficials. 

 

La portada ha rebut un munt d'elogis per part dels més antimonàrquics, però està clar que no farà gens de gràcia a molta gent. S'han passat? Rebran alguna denúncia?

És un risc publicar una sàtira d'aquest tipus amb els membres de Casa Reial com a protagonistes, el que fa pensar que podrien ser denunciats. No seria el primer cop que són condemnats per la justícia, per això... Hauran de pagar una indemnització? Retirar la publicació? O La Zarzuela optarà per no actuar? Sigui com sigui, de moment han aconseguit que es parli d'ells. 

Més informació
 

Comentaris