Felip i Letícia menyspreen la infanta Cristina al funeral de Pilar de Borbó

Els reis Felip i Letícia han presidit aquest matí el funeral de la infanta Pilar, la germana del rei Joan Carles que moria el passat 8 de gener després de lluitar contra un càncer de còlon. L'últim comiat ha tingut lloc a la basílica de l'Escorial, que s'ha omplert de Borbons i cares conegudes que han volgut mostrar el seu suport a la família.

Els reis saluden els fills de la infanta Pilar   Casa Reial

Els reis saluden els fills de la infanta Pilar / Casa Reial

Com marca el protocol, els Reis han estat els últims en accedir al temple, el que ha permès que alguns testimonis hagin pogut veure un gest de fredor extrema entre ells i la infanta Cristina. Per què? 'Vanitatis' explica que la parella reial ha saludat els reis Joan Carles i Sofia amb dos petons, mentre que també han volgut tenir un gest d'estima amb la reina Beatriu d'Holanda. La monarca emèrita estava asseguda al costat de les infantes Elena i Cristina, el que suposa la retrobada dels reis amb Cristina. Encara que estaven al costat, ni Felip ni Letícia les han saludat. No els han fet dos petons, però tampoc un simple gest amb el cap. Absolutament res.

Els reis saluden Joan Carles i Sofia   Casa Reial

Casa Reial

 

Letícia hauria evitat qualsevol contacte visual amb la cunyada, amb qui queda clar que continua mantenint molt mala relació. Una situació molt tensa que ha acaparat l'atenció dels mitjans i que provocarà moltes preguntes als convidats.

Entre els convidats al funeral, destaquen membres destacats de la família de la infanta Pilar i del seu marit, així com cosins del rei Felip. Els cinc fills de la Infanta han rebut el suport de representants de les principals famílies d'aristòcrates espanyoles: el duc d'Alba i dos dels seus germans, Carmen i Borja Thyssen amb la seva dona, Luis Alfonso de Borbón o Laura Ponte, que va estar casada amb un dels fills de la Infanta.

 
Els reis presideixen el funeral de la Infanta Pilar   Casa Reial

Casa Reial

Però també hi ha hagut representació política. Hi han assistit Meritxell Batet, la presidenta del Congrés, José Luis Martínez Almeida, l'alcalde de Madrid o Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la comunitat de Madrid. 

Més informació
 

Comentaris